EL GOVERN ANUNCIA POLÍTIQUES D’INCENTIUS I COMPLEMENTS RETRIBUTIUS, DAVANT DEL PLENARI DEL FÒRUM DE DIÀLEG PROFESSIONAL.

Salut presenta el “Pla d’acció per a la millora de l’atracció i fidelització de professionals al sistema de salut de Catalunya”, amb l’objectiu d’ocupar les places de difícil cobertura.

L’increment de 640 places del Grau en Infermeria per al curs 2023-2024 i el desenvolupament progressiu de les especialitats, entre les propostes per millorar la dotació i la situació de les infermeres.

La sessió plenària del Fòrum de Diàleg Professional, celebrada el passat dijous 30 de març, va estar el marc escollit pel conseller de Salut per presentar el “Pla d’acció per a la millora de l’atracció i fidelització de professionals al sistema de salut de Catalunya”, dotat amb 40 M€.

La Dra. Glòria Jodar –degana del Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i coordinadora del repte 16 del Fòrum de Diàleg Professional, centrat a Impulsar les polítiques de planificació i d’ordenació de la professió infermera– va assistir a la taula de treball i va valorar positivament que es mantingui la línia encetada l’any passat “amb 640 places més del Grau en Infermeria per al curs vinent perquè, tot i ser encara insuficients i tenir un efecte a mitjà llarg termini, és necessari agilitar la formació per reforçar les dotacions d’infermeres arreu de Catalunya per fer front a les necessitats assistencials i a la jubilació massiva de professionals en els pròxims 5 anys”.

El Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya Manel Balcells va anunciar el conjunt d’actuacions que el Departament posarà en marxa amb l’objectiu de captar i retenir talent i que es desenvoluparà en sis grans àmbits:

• Incentius per a l’ocupació de places de difícil cobertura.

• Increment de les places de Grau i de FSE.

• Desenvolupament progressiu de les especialitats infermeres i desplegament de nous rols professionals.

• Millora de les condicions laborals dels professionals.

• Aliances estratègiques entre proveïdors.

Tota la informació complerta a:

230403 CCIIC Notícia Web Fòrum Diàleg Professional – Incentius retenció de professionals (30 de març)

Enllaç d’interès:

https://salutweb.gencat.cat/ca/el_departament/eixos-xiv-legislatura/forum-dialeg-professional/grups-treball/i/

 

 

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.