– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

Programa RETORN

El Programa RETORN és un servei assistencial i d’ajuda del Col·legi Oficial d’Infermeres i infermers de Tarragona, dirigit a col·legiades i col·legiats amb problemes mentals i/o d’addicció.

Objectius del
Programa RETORN

El Programa RETORN és un servei assistencial i d’ajuda del Col·legi Oficial d’Infermeres i infermers de Tarragona, dirigit a col·legiades i col·legiats amb problemes mentals i/o d’addicció.

Protegir els usuaris dels efectes perjudicials derivats d’aquesta problemàtica, tot garantint el seu dret a una assistència sanitària de qualitat, des del punt de vista tècnic i humà, per part de les infermeres.

Vetllar pel compliment estricte de les normes d’ètica de la professió infermera. El control d’aquestes malalties és necessari per garantir-ne l’aplicació.

A qui va dirigit?

Les infermeres, com la resta de la població, poden patir al llarg de la seva vida laboral problemes mentals i/o addiccions a l’alcohol o altres drogues.

Sovint, les persones que n’estan afectades no són conscients del seu problema, o bé intenten amagar-lo i es resisteixen a rebre tractament. De vegades no saben on demanar ajuda per  a la vulneració de la seva intimitat o a represàlies laborals.

Continuar exercint, sense recórrer a l’assistència especialitzada, fàcilment pot comportar l’aparició de problemes personals i laborals.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, conscient de la problemàtica i amb l’objectiu de garantir a la població el millor exercici de la professió, disposa  del Programa Retorn, un servei d’atenció especialitzada amb la màxima garantia de preservar la CONFIDENCIALITAT.

La consolidació del programa ens permet continuar atents a les necessitats específiques del nostre col·lectiu i oferir un servei assistencial eficaç, eficient, adaptat i altament especialitzat.
La intervenció del Col·legi assegura l’especialització en el tractament dels casos, la preservació del codi deontològic de la professió i la coordinació dels recursos assistencials, jurídics, laborals i personals.

És, doncs, un programa del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers  i adreçat específicament a les infermeres i infermers col·legiats que ho necessiten.

Què ofereix el programa RETORN a la persona afectada?

Suport legal i jurídic.

Assistència mèdica i psicològica especialitzada, tant ambulatòria com en règim d’hospitalització.

Actuació protocol·litzada de la intervenció col·legial davant denúncies per situacions provocades per infermeres o infermers.

Informació, assessorament i canalització de les vies d’atenció assistencial.

Assessorament laboral.

Tot això, per ajudar aquell  professional que pateix trastorns derivats
de problemes psíquics o conductes addictives i per restaurar la salut i la qualitat en l’exercici de la professió.

Com s’accedeix al Programa

Abans d’arribar a una situació crítica, la infermera o infermer ha de prendre consciència del seu problema i demanar una ajuda assistencial que faci compatible el tractament adequat amb l’exercici professional, de forma controlada.

En els casos de demanda voluntària de tractament, la persona afectada podrà accedir directament al programa assistencial, amb la màxima confidencialitat.

Des del Programa RETORN es coordinarà de forma immediata que rebi l’assistència i el suport que necessita.

En aquests casos s’ha d’actuar ràpidament i iniciar el tractament.

La família, i a la feina els companys i companyes i els responsables, hi tenen un paper clau: estant en una situació idònia per convèncer la persona malalta que es tracti, o bé es poden adreçar ells mateixos al Programa RETORN per demanar consell i ajuda.

Quan és així, la coordinació responsable d’aquest servei assessora amb la major discreció els companys i companyes o els responsables de feina, per tal de contribuir al fet que la persona afectada es posi en contacte amb el Programa RETORN per poder-li oferir l’assistència.

El Col·legi actua a través del Programa RETORN, la qual cosa fa que s’abordi el tema de forma integral, tant des del punt de vista assistencial com jurídic.

Podeu demanar informació al telèfon 900 649 200  o enviant un email a la infermera responsable del programa a [email protected]

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.