Dia Mundial del Donant de Sang

Catalunya celebra el Dia Mundial del Donant de Sang amb més de 128.000 donacions  

El Banc de Sang i Teixits xifra en 1.100 les donacions per dia necessàries per atendre l’activitat sanitària i mantenir les reserves estables.

El 14 de juny, Dia Mundial del Donant de Sang, es commemora enguany entorn de l’èxit que suposen les 128.510 donacions comptabilitzades a Catalunya durant el primer semestre de 2024. Un nou rècord que el Banc de Sang i Teixits (BST) ha celebrat amb l’enlairament d’un castell virtual que es pot visualitzar en realitat augmentada des de l’accés geolocalitzat, via mòbil, des de les places de Catalunya (Barcelona), del Vi (Girona), de la Paeria (Lleida) o de la Font (Tarragona); accedint al seu web. (https://donarsang.gencat.cat/escultura-digital/ca/)

Aquest èxit col·lectiu acompleix amb la premissa d’obtenir les 1.000 donacions per dia que calen per atendre l’activitat sanitària ordinària i mantenir les reserves en nivells estables per afavorir la gestió i logística, alhora que atendre qualsevol necessitat extraordinària que pugui sorgir. Un sosteniment de les reserves pel què el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) va rebre una distinció el 2021, com a agraïment per la contribució de les infermeres a aquest manteniment durant la pandèmia.

La donació de sang la poden fer totes les persones d’entre 18 i 70 anys, que pesin més de 50 quilos, en qualsevol dels punts habilitats demanant-hi cita a l’apartat ‘vull donar’ del seu web. (https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/)

EL BANC DE SANG I TEIXITS 

El BST vetlla pel creixement sostenible de les donacions de sang i teixits, orientat a assolir la suficiència del sistema de salut i promoure el bon ús. Actualment, treballa en projectes com ara el desenvolupament de la plataforma de teràpia cel·lular de Catalunya i la recerca de noves teràpies i soluciones per a les persones amb malaltia.

Més informació:

93 557 35 66 – https://donarsang.gencat.cat/ca/

[email protected] – @donarsangs

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.