Curs online gratuït ISFOS: “Enfermería: liderando el cuidado en ELA”

Amb l’objectiu de formar les infermeres i infermers sobre com liderar la cura del pacient amb ELA, garantint una assistència coordinada i sense interrupcions, ISFOS organitza el curs online i gratuït “Infermeria: liderant la cura a ELA”. Una iniciativa promoguda pel Consejo General de Enfermería en col·laboració amb el grup Italfarmaco i Cantabria Labs.

No et perdis aquesta oportunitat i inscriu-te gratis en el curs online “Infermeria: liderant la cura a ELA”. A més, els participants que superin amb èxit el curs rebran un diploma acreditatiu amb el segell d’ISFOS.

DATES: 08/05/24-31/05/24

DURACIÓ: 10 hores

MODALITAT: online

PROGRAMA:

TEMA I BIENVENIDA Y PRESENTACIÓN

D. Florentino Pérez Raya. President del Consejo General de Enfermería.

D.ª Pilar Fernández Fernández. Directora d’ISFOS

TEMA II DIAGNÓSTICO, CAUSAS Y TRATAMIENTO

D. Jesús Esteban Pérez. Neurólogo de la Unidad de Enfermedades Neuromusculares y ELA. Hospital Universitario 12 de Octubre (Madrid).

Centro de Referencia Nacional de Enfermedades Neuromusculares Raras y ELA.

TEMA III ABORDAJE CLÍNICO Y TERAPÉUTICO

Enfermería de práctica avanzada en ELA.

D.ª Pilar Cordero Vázquez. Enfermera y gestora de casos de la Unidad de ELA. Hospital Universitario 12 de Octubre (Madrid).

Valoración y tratamiento de los problemas respiratorios.

D.ª Ana Hernández Voth. Neumóloga, adjunta del Servicio de Neumología. Hospital Universitario 12 de Octubre (Madrid)

Valoración, abordaje y soporte nutricional

D.ª Marta Ruiz Aguado. Nutricionista Clínica especializada en Nutrición Oncológica, soporte nutricional en pacientes con ELA e investigación en el Hospital Universitario 12 de Octubre (Madrid)

Gastrostomía

D.ª Eva Fernández Marín. Enfermera del equipo de Endoscopias del Hospital Universitario 12 de Octubre (Madrid)

Valoración y tratamiento rehabilitador

D.ª Silvia Sánchez Callejas. Médico especialista en Medicina Física y Rehabilitación en el Hospital Universitario 12 de Octubre (Madrid). Responsable de la Sección de Logofoniatría.

La atención domiciliaria al paciente y la familia

D.ª Manuela Monleón Just. Enfermera Familiar y Comunitaria. Equipo de Soporte de Atención Paliativa. DANO, Atención Primaria. SERMAS

TEMA IV IMPACTO PSICOLÓGICO DEL PACIENTE Y SU ENTORNO

D.ª Noelia Fernández de Pablos. Psicóloga Clínica. Responsable de los programas de ELA y de Psicooncología del Servicio de Salud Mental del Hospital Universitario 12 de Octubre (Madrid)

TEMA V RECURSOS SOCIALES

Asociación adELA.

D. Francisco Artexte Fernández-Miranda. Miembro de la Junta Directiva de la Asociación Española de Esclerosis Lateral Amiotrófica (adELA)

D. Pablo Jiménez. Enfermero voluntario de la Asociación Española de Esclerosis Lateral Amiotrófica (adELA)

TEMA VI DEBATE-WEBINAR CON PACIENTES

Modera: D.ª Rosa María García Llorente. Directora de Comunicación, Marketing y RR.PP. de la Asociación Española de Esclerosis Lateral Amiotrófica (adELA)

INSCRIPCIONS

 

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.