Webinar Essencial AQuAS per a llevadores sobre com millorar l’atenció al naixement i evitar pràctiques innecessàries del 15 de novembre

Webinar AQuAS per a llevadores sobre com millorar l’atenció al naixement i evitar pràctiques innecessàries

El seminari en línia serà el 15 de novembre i té entre els seus organitzadors l’Associació Catalana de Llevadores (ACL) i la unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR).

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut, l’Associació Catalana de Llevadores (ACL), la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia (SCOG) i la unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) han organitzat per al pròxim dimecres 15 de novembre, un seminari en línia que du per títol “Millorem l’atenció al naixement evitant pràctiques innecessàries”.

La formació s’emmarca dins de la iniciativa ‘Trobades Essencial’ i tractarà la importància de deixar de fer pràctiques innecessàries en l’àmbit d’obstetrícia per millorar la qualitat de l’atenció sanitària. Experts locals i internacionals presentaran les últimes recomanacions ‘Essencial’ publicades sobre atenció al naixement, explicaran intervencions per a la desimplementació de pràctiques clíniques de poc valor i analitzaran els indicadors en obstetrícia.

El webinar començarà a les 13.30 hores, amb la benvinguda institucional i la presentació de la iniciativa, a càrrec de Cari Almazán i Johanna Caro, directora de Participació i coordinadora d’Essencial, respectivament, de l’AQuAS.

Tot seguit, membres del Grup de Recerca en Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (GRASSIR), abordaran la metodologia per a la identificació i elaboració de recomanacions ‘Essencial’ en temes com ara l’epidural i oxitocina en gestants de part, la posició de litotomia en la segona etapa del part, els tactes vaginals durant el part o la cesària electiva en gestants amb cesària prèvia.

A les 14 hores, la primera de les intervencions del pannel d’experts amb Garazi Carrillo, investigadora de l’àrea de Participació de l’AQuAS, tractarà “Com millorem la pràctica clínica a través de la desimplementació: intervencions efectives i marc de desimplementació”. T

ambé es farà una aproximació a l’assaig clínic multicèntric a Europa “OptiBIRTH” de la mà de tres investigadores i professores de Llevadoria del Trinity College de la University of Dublin, participants en el projecte: Cecily Begley, Deirdre Daly (directora OptiBIRTH 2014-2017) i Valerie Smith (directora OptiBIRTH 2012-2014).

A continuació, Gemma Rabal, investigadora de l’àrea d’Estratègia en Salut de l’AQuAS, reflexionarà sobre “Què ens frena i què ens ajuda a millorar a Catalunya?”. Per acabar, Carmina Comas, cap de Servei d’Obstetrícia Territorial a l’Hospital Universitari Germans Trias i coordinadora del Programa Assistencial d’Expertesa (PADEICS) d’Obstetrícia, analitzarà “Com mesurem el canvi?”.

La cloenda del webinar a càrrec de Sandra García, directora de l’AQuAS, està prevista a les 14.55 hores.

La sessió es realitzarà en línia, a través de la plataforma Zoom, entre les 13.30 i les 15 hores i per participar-hi cal omplir el formulari d’assistència accessible a:

FORMULARI DE REGISTRE D’ASSISTÈNCIA

PROGRAMA

 

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.