– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

Reunió de la Comissió d’Especialitats – Consell i societats auditen els llocs de treball específics que no consideren les especialitats infermeres

La Comissió d’Especialitats del CCIIC, immersa en l’elaboració del mapa de la situació professional i laboral de la infermera especialista a Catalunya i la comparativa respecte d’altres territoris de l’Estat.

 

La degana del Consell, la Dra. Glòria Jodar, urgeix a inscriure el títol d’infermera especialista en els corresponents col·legis professionals i considera “prioritàries les propostes perquè la categoria professional dels llocs de treball específics contemplin els esmentats títols i nivells d’expertesa de les infermeres”.

La seu del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) va acollir ahir, 14 de juny, la segona de les reunions, en un mes escaig (4 de maig), de la Comissió d’Especialitats de la corporació. La raó, “prioritzar les propostes perquè la categoria professional dels llocs de treball específics contemplin les especialitats i nivells d’expertesa de les infermeres”, ha explicat la degana del CCIIC, la Dra. Glòria Jodar.

Unes propostes que, segons expliquen fonts de la Comissió, han de reconèixer la Formació Sanitària Especialitzada (FSE), postgraus i experteses de les infermeres, tenint en compte les necessitats d’atenció en salut de la societat, actuals i futures; i l’impacte que aquestes iniciatives han de tenir en la millora de la qualitat i la seguretat de les cures especialitzades a les persones.

En aquest sentit, la Comissió es troba immersa en la redacció d’un document amb el mapa de la situació professional i laboral de les infermeres especialistes a Catalunya i la comparativa respecte d’altres comunitats; elaborat a partir de les dades recollides per les societats científiques, amb l’objectiu de quantificar el nombre professionals especialistes i expertes en cada àrea i lloc de treball específic del territori. Raó per la qual, també es va posar èmfasi en la importància que les infermeres registrin el títol de l’especialitat en el col·legi corresponent (COIB, COIGI, COILL o CODITA).

Jodar va dirigir la sessió de treball, a la qual van participar Ester Giménez, presidenta de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC); Miquel Àngel Calderó, com a secretari del CCIIC i, alhora, representant de l’Associació Catalana d’Infermeria del Treball i Salut Laboral (ACITSL); Maria Montoro i M. Teresa Romero, presidenta i vicepresidenta respectivament de l’Associació Catalana d’Infermeria en Salut Mental (ASCISAM); Susanna Campo, presidenta de l’Associació Catalana d’infermeria Pediàtrica (ACIP); i Montse Solé, vocal de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG). També l’Associació Catalana de Llevadores (ACL), que no va poder participar per motius d’agenda, ha estat informada del contingut i conclusions de la reunió.

El CCIIC, els col·legis territorials i les societats científiques lideren el desplegament del Model d’Especialitats Infermeres de Catalunya (MEIC) i participen en l’estratègia conjunta del Departament de Salut, a través del Grup de Treball 16 del Fòrum de Diàleg Professional i que té com a objectiu, l’impuls de les polítiques de planificació i d’ordenació de la professió infermera.

Foto: Infermera pediàtrica subjecta un nadó prematur © Ariadna Creus i Àngel García (Banc d’Imatges Infermeres)

PDF sencer:

230615 CCIIC Noticia Web Reunió Societats Científiques Especialitats Infermeres (II) 230614

Enllaç:

https://www.consellinfermeres.cat/ca/noticies/consell-i-societats-auditen-els-llocs-de-treball-especifics-que-no-consideren-les-especialitats-infermeres/

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.