– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

Reunió del Consell d’Infermeres i l’ASCISAM per alinear estratègies en salut mental

Els reptes de la salut mental a Catalunya i la situació de les infermeres especialistes, principals eixos de la trobada.

La Dra. Glòria Jodar, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC); va mantenir ahir, 20 d’abril, una reunió amb Maria Montoro, presidenta de l’Associació Catalana d’Infermeria en Salut Mental (ASCISAM); a la qual també va assistir Anna Bastidas, tresorera de l’entitat.

En l’ordre del dia, l’alineació de les estratègies de la corporació i de l’associació per enfrontar els principals reptes de la salut mental a Catalunya i la de les mateixes infermeres especialistes i expertes en aquest camp.

Jodar i Montoro, que també és membre de la Comissió de Salut Mental del CCIIC, van coincidir en la necessitat que els proveïdors de salut facin efectiva la categoria professional de les infermeres especialistes en els llocs de treball, per poder desplegar tot el potencial i autonomia de les professionals.

També es van abordar qüestions formatives que afecten la capacitat i projecció de les unitats docents per incentivar la formació sanitària especialitzada a Catalunya i disposar de dotacions infermeres especialistes suficients per donar cobertura a una població greument afectada per les malalties de salut mental.

Una pressió assistencial que, tal com van explicar el Consell i l’ASCISAM, té el seu reflex en els creixents nivells d’esgotament físic i emocional que es detecta entre les infermeres de salut mental.

LA SALUT MENTAL, UN REPTE

La situació crítica que es viu a Catalunya va impulsar el Pacte Nacional de Salut Mental de Catalunya, una estratègia interdepartamental i intersectorial promoguda pel Govern i de la qual és partícip el Consell d’Infermeres com a membre de la seva taula.

El mateix CCIIC va renovar el passat mes de febrer la Comissió de Salut Mental que, amb la Maria Romeu Labayen (vicepresidenta del COIB) com a coordinadora, ha impulsat la campanya “Salut Mental de 10!” -#SMde10 #InfermeresCCIIC– per difondre i encoratjar les infermeres a assumir els desafiaments des del lideratge professional. Una proposta que es fa des de l’especialitat i l’expertesa, però que vol implicar les professionals de tots els àmbits de la infermeria per garantir una atenció holística a les persones amb trastorn de salut mental.

 

Pdf comlet a :

230421 CCIIC Notícia web Reunió ASCISAM

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.