– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

El Consell de col·legis d’infermeres de Catalunya dona suport a la demanda dels futurs residents d’infermeria per poder escollir les places presencialment i a temps real

El passat 14 de maig, es va publicar la Resolució del Director General d’Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat, per la qual es convoquen els actes d’adjudicació, corresponents a les proves selectives 2020, per l’accés en l’any 2021 a places de formació sanitària especialitzada per a les titulacions universitàries de grau/llicenciatura/diplomatura de medicina, farmàcia, infermeria i l’àmbit de la psicologia, la química, la biologia i la física.

En aquesta resolució s’establia que, per aquest any, l’elecció de les places es faria exclusivament per via telemàtica i es descartava la via presencial i a temps real en qualsevol cas. Aquest fet ha provocat la queixa i el malestar de tots els candidats a les places de formació sanitària especialitzada, i de manera especial dels candidats i les candidates de les places de les especialitats d’infermeria.

Des de sempre, la tria de la plaça d’Infermer Intern Resident (IIR) ha estat un acte molt especial i determinant pel futur professional i per altres factors personals, igualment importants, com la família o l’economia personal. El sistema de tria presencial i en temps real permet canvis en funció de les places disponibles. Ara, amb el nou sistema telemàtic no es permet cap canvi. Això provocarà que quedin moltes places vacants que abans s’ocupaven com a segona opció. Un altre fet que ha provocat el malestar dels candidats d’infermeria ha estat el calendari establert per incorporar-se a la seva plaça, ja que només tindran 13 dies des de l’adjudicació de la plaça fins la presa de possessió. S’ha de tenir en compte que, per a molts dels futurs residents, tot això els suposa un canvi de comunitat autònoma que pot significar, a la pràctica, un augment de les renúncies de les places adjudicades i que definitivament quedarien buides.

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i els col·legis oficials d’infermeres i infermers de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona entenem la preocupació i les queixes que han sorgit per part dels candidats i creiem que, malgrat que la situació actual requereix mesures de control i prevenció, el procés d’elecció de places es podria organitzar de manera presencial i en temps real, adoptant les mesures necessàries i aprofitant els avantatges que les tecnologies actuals ens ofereixen.

Per tot això, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya i els col·legis oficials d’infermeres i infermers de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona ens unim a la petició de la majoria de les infermeres i els infermers opositors a places de IIR d’aquest any perquè el Ministeri de Sanitat canviï el sistema d’elecció telemàtic pel sistema presencial, assegurant d’aquesta manera la transparència de l’acte i el coneixement immediat de l’adjudicació de les places que s’escullen.

COMUNICAT (PDF)

Fotografia: Banc d’Imatges Infermeres ©Ariadna Creus i Àngel García

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic rgpd@codita.org, indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.