En el Dia Mundial de la Seguretat i Salut al Treball, CODITA demana major protecció pel col·lectiu infermer en el seu lloc de treball

Avui, 28 d’abril,  Dia Mundial de la Seguretat i Salut al Treball  des de CODITA ens fem ressò de la petició del Consejo General de Enfermería que demana al Govern central mesures urgent per acabar amb les agressions, l’exposició a fàrmacs perillosos i a les punxades accidentals.

De fet, en un comunicat el president del Consejo, Florentino Pérez, expressa que “és fonamental que les institucions pertinents posin tots els esforços perquè les infermeres no tornin a estar desprotegides com durant l’inici de la pandèmia”.

El comunicat també recorda que durant la pandèmia per la COVID19 les infermeres han treballat, en alguns casos, desprotegides per falta d’EPI i demana que aquesta situació no es torni a repetir, per això expressen que “les institucions pertinents posin totes les mesures necessàries perquè això no torni a passar i es protegeixi, a més, la salut i la seguretat de tots els professionals en tots els estrats de la sanitat”.

El Consejo també es fa ressò dels resultats d’una enquesta realitzada per la Xarxa Europea de Bioseguretat (EBN), on s’exposa que en l’últim any les punxades accidentals han augmentat un 22% a causa, en la majoria dels casos, de la major pressió i estrès que pateix el col·lectiu infermer.

Podeu accedir al comunicat aquí

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.