El Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona contrari a que les farmàcies realitzin les proves PCR

Arran de la petició de la Federació d’Empresaris de Farmàcies d’Espanya (FEDE) que ha demanat al Govern central poder realitzar proves PCR a les farmàcies, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA)  rebutja que les farmàcies puguin fer les proves de detecció del coronavirus, per entendre que es tracta d’una activitat sanitària assistencial que han de fer les infermeres, infermers o professionals de la salut qualificats.

Des de CODITA entenen que la realització d’aquestes proves de detecció del coronavirus requereix d’una expertesa i coneixement sanitari que no tenen els farmacèutics, a més, són proves de servei públic i no s’hauria de vincular a cap ànim de lucre. Igualment, el Col·legi entén que pot ser un perill realitzar aquestes proves a possibles persones infectades en un espai, normalment reduït i tancat, com son les oficines de farmàcia, posant en risc la seguretat dels ciutadans.

Per tant, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) defensa que les proves PCR siguin realitzades per personal sanitari qualificat, com les infermeres, infermers o altres professionals de la salut que sí tenen les competències i l’expertesa per fer-les, d’acord amb la normativa vigent.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.