CODITA creu que les infermeres escolars son fonamentals per evitar falses informacions vinculades a alumnes contagiats

La tornada a l’escola en època Covid-19 pot provocar que aquells menors que s’infectin o que hagin passat la malaltia, siguin assenyalats per la resta de companys. Evitar-ho és imprescindible, especialment en època de mòbils i internet que faciliten la difusió d’aquestes noticies falses.   Des de CODITA creuen que per evitar-ho és molt important la infermera escolar que juga un paper fonamental en l’educació per la salut a la comunitat educativa. “La formació i informació en salut sobre la covid-19 en l’àmbit escolar serà clau per evitar les fake news i evitar que els alumnes contagiats siguin assenyalats”, expliquen des del Col·legi d’Infermeres de Tarragona.

De fet, des de CODITA creuen que una tornada a l’escola saludable passa també per prendre mesures de protecció a nivell personal i familiar, més enllà de les que hagin de seguir els centres escolars.

Per això, consideren necessari que els pares no portin els seus fills a escola si aquests presenten símptomes, que facin portar als seus fills mascareta a partir dels 6 anys, i que tant els pares com les mares no entrin al centre escolar quan els acompanyin.

Les infermeres de Tarragona entenen que és fonamental que s’ensenyi als nois i noies algunes mesures com per exemple que no comparteixin ni llibres, bolígrafs, llapis, llibretes, o qualsevol altre tipus de material escolar.  Igualment, en cas d’utilitzar transport escolar cal ensenyar-los a seure sempre en el mateix seient.  És important, també, que els nens i nenes sàpiguen que si hi ha una font d’aigua al centre escolar, no n’han de beure directament, sinó utilitzar-la per omplir ampolles. També recomanen no beure aigua directament de les aixetes del bany.

“És una tasca de sensibilització a les famílies perquè elles també ensenyin als seus fills i filles normes bàsiques de protecció que facilitaran evitar els contagis, més enllà de les mesures i protocols que tots els centres educatius hauran de seguir. Cal que les famílies siguin corresponsables també en la prevenció de la salut en moments complexos com els actuals” conclouen des de CODITA.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.