La mascareta obligatòria a Catalunya, partir del 6 anys en tots els espais

El Govern de la Generalitat acaba d’anunciar avui, 8 de juliol, que la mascareta serà a partir de demà dia 9 de juliol obligatòria per a tothom major de 6 anys en tots tipus d’espais (obert i tancats) i malgrat es mantingui la distància de seguretat d’un metre i mig a dos.

Segons ha exposat la Consellera de Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó “les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta en la via pública, també en els espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat.”

L’objectiu, segons explica la consellera de Salut, Alba Vergés, és que la ciutadania prengui consciència de la necessitat d’anar sempre amb la mascareta, “la norma general és que tothom marxi de casa amb la mascareta, vagi a fer el que vagi a fer, però es mantenen aquelles exempcions que ja s’havien posat.”

De fet, aquestes excepcions, cal recordar, son per al infants que assisteixen a casals d’estiu, quan l’ús de la mascareta estigui contraindicat per motius de salut, o si es practica esport.

Finalment, recordar que no portar mascareta quan sigui obligatori es penalitzarà amb una multa de 100 euros.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.