– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

El Col·legi d’ Infermeres de Tarragona forma a la població perquè sàpiga actuar davant una urgència estiuenca

Amb l’inici de la campanya d’estiu, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA)  posa en marxa el curs “Actuació davant les principals urgències estiuenques”, dirigit a la ciutadania.

Des de CODITA assenyalen que l’objectiu del curs és “empoderar la població perquè disposi d’informació i habilitats per fer front a situacions d’urgències pròpies de l’estiu com els ofegaments o les cremades solars”.  I és que cada estiu només a les costes de Catalunya es produeixen uns 20 ofegaments¹. A més, l’estiu també és una època més propensa perquè els més menuts pateixin algun accident, sabem que un de cada tres accidents dels menors es produeix durant l’estiu.

“Creiem que ensenyar com actuar davant una situació d’urgència estiuenca pot salvar vides; per això posen en marxa aquest curs, que per la situació actual provocada per la pandèmia del Covid19 serà en format online.” De fet, “la rapidesa en la resposta davant una situació d’urgència com aquestes és fonamental”, diuen des del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona “i entenem que les infermeres poden ensenyar a la població mesures bàsiques per resoldre favorablement aquestes situacions” expliquen.

L’objectiu del curs és, doncs, ensenyar habilitats i oferir coneixements per saber actuar davant cremades solars, cops de calor, un ofegament o les picades de meduses, entre d’altres. També s’explicarà quin ha de ser el contingut d’una farmaciola de primers auxilis.

“Creiem que la millor manera d’oferir aquesta formació és a través del joc, de manera que ens basem en el aprendre jugant” expliquen des de CODITA. Per això, el curs es basa en serious jocs, on es proposen diferents reptes a superar, de manera que els alumnes que arribin al final, obtindran un certificat de superació del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona.

El curs, que s’inicia el proper dilluns 22 de juny i que finalitzarà el 26 de juliol, també consta de material audiovisual descarregable, format per 6 podcast i 15 capsules de vídeos.

Inscripció
El curs va dirigit a persones majors de 18 anys de Tarragona. En el cas de persones d’entre 14 i 18 anys caldrà inscriure’s amb el consentiment dels pares.

La inscripció es pot fer ja a: https://www.saluslife.app/tarragona

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.