CODITA mostra el seu rebuig a la decisió del Govern espanyol d’iniciar un desconfinament parcial des del proper dia 13 d’abril

Fotografia: Ariadna Creus i Àngel García. Banc d’Imatges Infermeres

Les infermeres de Tarragona alerten que es massa aviat per desactivar mesures

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) expressa la seva preocupació i desacord per la decisió pressa pel Govern espanyol de suavitzar el confinament de l’estat l’alarma i permetre que treballadors de serveis no essencials tornin a la feina, si no poden fer teletreball.

Les infermeres de Tarragona consideren un error que l’Estat espanyol no tingui en compte l’opinió dels experts sanitaris. Segons CODITA els cassos més greus de COVID19 s’estan donant en persones que han rebut càrrega viral en espais tancats, en gran aglomeracions de gent.  Relaxar el confinament actual suposarà que moltes persones a partir del dilluns 13, i a Catalunya, a partir del dimarts 14, tornin a utilitzar el transports públics i a ocupar despatxos de treball.

Tenint en compte que molta població portadora del virus és asimptomàtica, i que no tothom pren la precaució de posar-se una simple mascareta quirúrgica (que actualment encara no es troben a les farmàcies), ens podem trobar en un repunt dels casos de contagi i de casos greus. Aquesta situació augmentaria la pressió sobre els hospitals que, si bé no estan col·lapsats, encara segueixen saturats.

Per tant, CODITA considera que aquest desconfinament parcial agreujarà una situació que encara no està controlada, crida a la prudència i  expressa  el seu rebuig total.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.