CODITA vol fer un reconeixement a les infermeres, a les coordinadores i a les direccions d’infermeria

Des del CODITA, en plena crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, volem posar en valor, ara més que mai, la gran tasca social que està duent a terme la infermeria en general, i les infermeres tarragonines en particular. Elles, des de les diferents vessants de la seva tasca assistencial diària, estan al peu del canó, lluitant en condicions extremes, amb l’única finalitat de cuidar-nos.

En aquest context, pren especial protagonisme una figura clau en l’entramat sanitari: les supervisores d’infermeria, que no estan a primera línia però que també fan una feina imprescindible i necessària per donar resposta a la crisi del COVID19.

Des del CODITA, considerem que aquestes professionals,  com a càrrec intermig, són una figura indispensable, ja que amb la seva especial dedicació aconsegueixen un equilibri quasi màgic, entre els dos camps en els quals es mouen habitualment, com són els equips d’infermeres que lideren i les direccions que n’esperen els resultats.

Les infermeres supervisores s’encarreguen de fer la coordinació dels recursos humans i materials, mantenint una estreta comunicació amb els equips de professionals i també han d’atendre i satisfer les necessitats dels usuaris. És obvi que aquesta tasca en aquests moment és d’una alta complexitat, més si tenim en compta que actualment han de treballar sota una gran pressió per falta de recursos materials i humans.

Elles son l’engranatge que fa possible el funcionament dels hospitals, avançant-se a les situacions noves que van sorgint diàriament, substituint a les seves companyes malaltes, en cas necessari, i apagant focs constantment amb l’objectiu de posar ordre en la gestió diària. I actualment ho fan amb la meitat dels efectius en la supervisió i amb companyes de baixa. Son imprescindibles i calen ser reconegudes per la gran tasca que fan.

Igualment les direccions d’infermeria que han de desenvolupar les tasques pròpies d’administració, gestió i organització del servei d’infermera en unes condicions altament complexes.

Des de CODITA volem expressar, doncs, el nostre reconeixement per aquelles companyes i companys que  estan a segona línia, fan una tasca imprescindible perquè els professionals que estan a primera línia puguin donar resposta a la crisi sanitària del COVID19.

A totes elles i ells, el nostre reconeixement.

Lluïsa Brull
Presidenta Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.