L’IISPV COL·LABORA ACTIVAMENT EN LA LLUITA CONTRA EL COVID-19

Tarragona, 26 de març 2020.- La situació de la pandèmia Coronavirus COVID-19 (SARS-CoV-2) està requerint dels serveis dels centres assistencials del Sistema Nacional de Salut (SNS) una disponibilitat excepcional de recursos que garanteixi la correcta atenció clínica als pacients amb una resposta ràpida per aquesta malaltia. Per això, es fa necessari aglutinar tots els recursos disponibles en els diferents àmbits per tal de dotar, en la mesura del possible, de professionals i aprovisionar de tecnologia que permeti atendre les necessitats sanitàries motivades per aquesta situació excepcional d’emergència.

Des del primer dia, les institucions de recerca en salut ens hem posat a disposició de les autoritats sanitàries del país, i dels centres sanitaris del territori, per tal d’ajudar en la mesura del possible a lluitar contra aquesta pandèmia.

Seguint aquesta línia, investigadors experts en biologia molecular s’han incorporat als laboratoris com a suport assistencial. En concret, la investigadora predoctoral del programa estatal Rio Hortega del Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l’IISPV, farmacèutica especialista en anàlisis clíniques, deixa momentàniament les seva tasca d’investigadora, per incorporar-se al Servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23), i donar suport a les tasques del diagnòstic molecular de la infecció pel coronavirus. També, una investigadora de la Unitat de Recerca Biomèdica de l’IISPV-HUSJR s’incorpora al Servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus (HSJR) per posar en marxa la tècnica per a la determinació del RNA del coronavirus mitjançant la tècnica RT-PCR.

Així mateix, l’IISPV també ha posat a disposició de l’HJ23 l’aparell 7900 HT Fast Real – Time PCR System. Aquest aparell s’afegeix així, als que ja disposa el laboratori clínic per a la realització del test de diagnosi PCR per detectar la infecció per COVID-19, alleugerint la gran càrrega assistencial que suporta en aquest moment el laboratori clínic, el que permetent l’anàlisi d’un major número de mostres en un període més curt de temps.

Serveixi aquest comunicat, per agrair l’esforç de tots els professionals que es troben en primera línia d’actuació, i animar als malats a seguir lluitant perquè entre tots vencerem #quedatacasa

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.