El conte ‘Els superpoders de la Marta’ explica als escolars la feina de les infermeres

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona organitza lectures teatralitzades del conte ‘Els superpoders de la Marta’, de Laura Mora, una estudiant del Grau Educació Primària a la URV a les Terres de l’Ebre. En concret, divendres passat va fer-se una primera sessió per als alumnes d’infantil i de primer i segon de primària de l’escola Marcel·lí Domingo de Roquetes. ‘Els superpoders de la Marta’ és un conte editat pel CODITA, que exposa les activitats que realitzen les infermeres i que promou hàbits i estils de vida saludables a través de la mirada d’una nena i la relació amb el seu avi. Al final de la teatralització del conte, es fa un col·loqui amb els alumnes  sobre les activitats que fan les infermeres i es reforcen missatges de promoció de la salut.  A més, es regala a cada nen i nena el llibre ‘Els superpoders de la Marta’.

El proper divendres, 14 de febrer, està prevista una segona lectura del conte. A banda, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona també ofereix a les escoles el taller ‘Com actuar en cas d’emergència’, on s’ensenya als alumnes a reconèixer una situació d’emergència, com alertar als serveis d’emergències, saber avaluar a una víctima i  realitzar compressions toràciques de gran qualitat. Per això es fan rol-play amb diferents situacions d’emergència i pràctica de reanimació per part dels alumnes.

L’objectiu és donar a conèixer les competències de les infermeres a la comunitat educativa i alumnat de la província de Tarragona, reflexionar sobre les activitats que realitzen les infermeres, saber actuar en cas d’una emergència, promoure hàbits saludables de vida, i establir nexes d’unió entre les escoles i els instituts de la província de Tarragona i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona.

L’activiat està emmarcada dins de la campanya Nursing Now, que parteix de l’informe elaborat per la Comissió de Salut del Parlament britànic l’octubre de 2016 anomenat ‘Triple Impact’ i posa de manifest la necessitat d’impulsar el lideratge de les infermeres en els sistemes de salut i comptar amb la seua aportació en la promoció de la salut i en la prevenció de les malalties. Una campanya que ha suposat també que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) hagi declarat el 2020 com l’Any Internacional de la Infermera i la Llevadora. Per primer cop a la història, arreu del món, es retrà homenatge a la important tasca que cada dia infermeres i llevadores duen a terme en l’àmbit assistencial, en la investigació, la docència i la salut de les persones

via marfanta.com
Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.