V Jornada d’Innovació i Recerca de CODITA

 

La cambra de Comerç de Tarragona va acollir el passat 12 de desembre la V Jornada d’Innovació i Recerca del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA).

Acte Inaugural, Dr. Gerard Mora, Dra. Mar Leixà i Sra. Lluïsa Brull
Acte Inaugural, Dr. Gerard Mora, Dra. Mar Leixà i Sra. Lluïsa Brull

L’acte inaugural va anar a càrrec de la Dra. Mar Lleixa, Directora dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre i que va agrair l’esforç de les infermeres i infermers per crear i donar valor a una jornada dedicada a la recerca. També va recordar que l’OMS dedica l’any 2020 a les infermeres, amb la campanya Nursing Now, coincidint amb els 200 anys del naixement de Florence Nightingale; un fet que ha de posar en valor la feina de les infermeres.

A més de la Dra. Mar Lleixa, a la taula inaugural va ser-hi la presidenta de CODITA, Lluïsa Brull que va destacar i agrair la feina feta per la Comissió de Recerca del Col·legi per fer factible la jornada. També Gerard Mora, secretari de CODITA i coordinador de la comissió de recerca va intervenir en aquesta inauguració, tot destacant la quantitat de treballs presentats, 42, i l’alta qualitat investigadora.

Teresa Lluch

Seguidament va ser el torn de la conferència inaugural a càrrec de la Dra. Teresa Lluch sobre “Recerca infermera: ànims podem”. En la seva exposició plena de vitalitat, la Dra. Lluch va desgranar els principals elements a tenir en compte alhora de fer recerca i de qualitat. Va animar a les assistents a seguir la seva fórmula: la recerca es basa en M (motivació) + PR (idees/ projectes) + RH (recursos humans) + RI (reconeixement institucional) + RM (recursos econòmics).

Abans de la pausa cafè va ser el moment de la presentació dels treballs de fi de Grau. Un cop finalitzada la pausa, es van presentar en diferents blocs: els treballs de tesi doctorals, els treballs de recerca, el treballs d’innovació i els pòster finalistes.

A les 13.00h va començar la taula rodona sobre “Recerca Infermera amb impacte social: Escola de Cuidar” a càrrec d’Esther Gavaldà, adjunta a la Direcció d’Atenció Primària a les Terres de l’Ebre i Investigadora Principal del projecte que l’any passat va guanyar la Beca que Cava Bertha dona al millor projecte de recerca infermera amb impacte social, a través del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

Beca Cava Bertha al millor projecte de recerca infermera amb impacte social, a través del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

Seguidament es van entregar els premis als guanyadors en les diferents categories.

Relació de premis

El premi a la millor tesi, dotat amb 1.000 euros va ser per: “Estudio de percepción del tabaco en escolares: ensayo comunitario de intervención” de  Cristina Rey Reñones.

Els tres millors treballs de recerca van ser: 

El primer premi dotat amb 600 euros ha estat per “Qualitat de vida laboral dels professionals d’infermeria en un Hospital de Tercer Nivell” de Cristina Rodríguez Jiménez.

El segon premi ha estat per “Eficiencia de los ejercicios de suelo pélvico en mujeres con edad igual o superior a 60 años con incontinencia urinaria en una consulta de atención primaria”, de Maria del Carmen Sanguino Caro, Angels Vinuesa Fernandez, Ester Granado Font, Carmen Lucena Luque, Felisa Mª López Gómez i Cristina Rey Reñones, i dotat amb 400 euros.

I el tercer premi per “El nivel de satisfacción y las necesidades percibidas entre los pacientes oncológicos durante la fase de tratamiento en una unidad ambulatòria”  de Sandra Sánchez Gómez i Laia Ventura Garcia, amb una dotació de 200 euros.

El dos treballs de fi de grau premiats van ser, després de declarar desert el tercer premi: “Tècniques més efectives d’administració de surfactant a nounats prematurs. Revisió bibliogràfica” de Dana Martínez Cid i Laura Pellisa Ruiz, com a primer premi, amb una dotació de 100 euros. I com a segon treball premiat, ha quedat el projecte  “Protocolo de atención a pacientes con trastorno bipolar durant la planificaicón, el embarazo y el puerperio” de Maria José Pastor Ramírez, amb un premi de 80 euros.

Els tres millors pòsters van ser: El primer premi dotat amb 200 euros ha esta pel projecte “Com influeix el clima organitzacional amb la percepciódels pacients sobre la humanització de les cures infermeres” de Cinta Marsà Fadurdo, Sandra Anento Nolla, Cuesta Nogales Inka, Domínguez Martínez Sílvia, Lluís Benaiges M. Carmen, Paniagua Asensio Maria Luisa.

El segon premi, valorat amb 100 euros ha estat pel pòster “Estudio piloto: Taller de Diabetes Mellitus II” de  Silvia Tolós Garcia, Sara Beatriz Nicolau Palazón, Jaume Magre Aguilar i Clara Caballero Esquius.

Mentre que “Valoració del grau de satisfacció dels usuaris/es que segueixen un programa de tractament en metadona” de Núria Julve Falcó ha rebut un diploma acreditatiu com a tercer premi.

El millor expedient acadèmic ha estat per Aitor Fortes Carrasco, del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, que tindrà un any de col·legiació gratuïta.

Un cop entregats els guardons, va ser el moment de la taula de cloenda amb la presència de la vicepresidenta de CODITA, Manuela Bonillo que va destacar l’aposta de CODITA per la recerca i la investigació. També va ser a la taula de cloenda Núria Cuixart, Degana del Consell de Col·legis Oficials d’Infermers i Infermeres de Catalunya, que va agrair que es facin jornades com aquesta per visibilitzar la feina del col·lectiu, i el Dr. Ramon Descarrega, Director dels Serveis Territorial de Salut Camp de Tarragona, que va recordar a les infermeres presents el gran potencial que tenen, i les va animar a fer-se valer.

Tesi Doctoral

Primer premi (1.000 euros)
Títol:

 • Estudio de percepción del tabaco en escolares: ensayo comunitario de intervención.

Autora:

 • Cristina Rey Reñones.

Treball de Recerca

Primer premi (600 euros)
Títol:

 • Qualitat de vida laboral dels professionals d’infermeria en un Hospital de Tercer Nivell.

Autora:

 • Cristina Rodríguez Jiménez.

Segon premi (400 euros)

Títol:

 • Eficiencia de los ejercicios de suelo pélvico en mujeres con edad igual o superior a 60 años con incontinencia urinaria en una consulta de atención primaria.

Autors/es:

 • Maria del Carmen Sanguino Caro, Angels Vinuesa Fernandez, Ester Granado Font, Carmen Lucena Luque, Felisa Mª López Gómez, Cristina Rey Reñones.

Tercer premi (200 euros)

Títol:

 • El nivel de satisfacción y las necesidades percibidas entre los pacientes oncológicos durante la fase de tratamiento en una unidad ambulatòria.

Autora:

 • Sandra Sánchez Gómez, Laia Ventura Garcia.

Innovació Infermera

Projecte Innovació Infermera (2.000€)

Títol:

 • Nous cinturons obstètrics-patent-prototip i testeig.

Autores:

 • Montserrat Gasparin Pedraza, Vanessa Sanz Adell, Maria Isabel Gendre Jornet.

Pòsters

Primer premi (200 euros)

Títol:

 • Com influeix el clima organitzacional amb la percepciódels pacients sobre la humanització de les cures infermeres.

Autors/es:

 • Cinta Marsà Fadurdo, Sandra Anento Nolla, Cuesta Nogales Inka, Domínguez Martínez Sílvia, Lluís Benaiges M. Carmen, Paniagua Asensio Maria Luisa.

Segon premi (100 euros)

Títol:

 • Estudio piloto: Taller de Diabetes Mellitus II.

Autors/es:

 • Silvia Tolós Garcia, Sara Beatriz Nicolau Palazón, Jaume Magre Aguilar, Clara Caballero Esquius.

Tercer premi (diploma acreditatiu)

Títol:

 • Valoració del grau de satisfacció dels usuaris/es que segueixen un programa de tractament en metadona.

Autors:

 • Núria Julve Falcó.

Treball de Fi de Grau

Primer Premi Treball de Fi de Grau (100€ en formació CODITA)

Títol:

 • Tècniques més efectives d’administració de surfactant a nounats prematurs. Revisió bibliogràfica.

Autores:

 • Dana Martínez Cid, Laura Pellisa Ruiz.

Segon Premi de Treball de Fi de Grau (80€ en formació CODITA)

Títol:

 • Protocolo de atención a pacientes con trastorno bipolar durante la planificación, el embarazo y el puerperio.

Autora:

 • María José Pastor Ramírez.

Millor Expedient Acadèmic

Premi al Millor expedient acadèmic (any de col·legiació gratuït) Grau d’infermeria del curs 2018-19, segons les dades facilitades per la URV és atorgat al Sr. Aitor Fortes Carrasco

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.