L’ATENCIÓ SANITÀRIA NO ÉS UN NEGOCI

1) “Farmàcia comunitària”: una privatització encoberta de la Sanitat Pública

 • L’objectiu de la mal anomenada “farmàcia comunitària” és el lucre i per a això els farmacèutics pretenen cobrar per realitzar atenció sanitària a pacients, per la qual cosa no estan capacitats ni habilitats.
 • Aquesta atenció sanitària només correspon a les infermeres i metges dels centres de salut, en un Sistema Sanitari públic, gratuït i universal.

 

La “farmàcia comunitària” pretén cobrar pel que ja fan infermeres i metges

 

Entre les funcions assistencials per les quals pretenen cobrar es troben:

 • Administració de vacunes
 • Detecció i seguiment de la diabetis
 • Control del pacient anticoagulat i prevenció de l’ictus
 • Atenció a domicili i revisió de la farmaciola
 • Seguiment i atenció al pacient crònic

 

Cedir l’atenció sanitària a les farmàcies és privatitzar la Sanitat Pública

 

2) La “farmàcia comunitària” no té suport legal

Els farmacèutics són experts en medicaments, no en assistència sanitària, de fet, la llei no els hi dona suport en aquest tipus  d’intervencions, ja que suposa un risc per a la salut dels ciutadans.

La “farmàcia comunitària” no està reconeguda com a especialitat i, per tant, no està regulada per cap norma, decret o llei.

3) Farmàcies: l’únic monopoli que queda a Espanya

Espanya és l’únic país del món on per ser amo d’una farmàcia cal ser farmacèutic. En elles, es ven tot tipus de productes, molts d’ells no són ni medicaments i a molts d’altres els hi manca l’evidència científica que els avali.

Aprofitant la situació de privilegi i la falta de competència, els farmacèutics busquen un negoci més lucratiu.

4) Consulta a la teva infermera

Les infermeres i infermers espanyols estan considerats entre els millors del món.

A Espanya és la professió més valorada del Sistema Sanitari per pacients i ciutadans.

5) La teva infermera al Centre de Salut

 • Cuidem de les persones en totes les etapes de la seva vida
 • Des del naixement, en la infància i l’adolescència: revisions, educació per a la salut…
 • En l’edat adulta: dones embarassades, pacients crònics, educació sanitària, problemes de salut aguts…
 • En l’edat avançada: atenció al pacient polimedicat, cures, formació de cuidadors….

 

L’únic interès de les infermeres és la cura de la teva salut

 

Les infermeres, des de la independència i sense interessos econòmics, exerceixen i garanteixen una atenció domiciliària de qualitat per a aquells pacients que no poden desplaçar-se al seu centre de salut o hospital.

Infermeres i metges d’Atenció Primària garanteixen una assistència sanitària de qualitat, adequada a les necessitats de cada moment vital dels ciutadans, i realitzada pels professionals capacitats per a això des de l’evidència científica i la independència d’interessos comercials.

Veure document en PDF

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.