– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

Posicionament del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya sobre el nou RD de prescripció infermera

Com a hores d’ara ja sabeu, el passat 23 d’octubre es va publicar el RD 1302/2018 que incorpora novetats amb la col·loquialment coneguda “prescripció infermera”.

Des del Consell de Col·legis Català s’ha emès un posicionament del qual us hem donem trasllat per al vostre coneixement, i que podeu consultar al següent link

En resum el Consell celebra i valora positivament els canvis significatius que ha comportat l’entrada en vigor del nou RD, respecte a l’anterior, ja que atorga una major seguretat jurídica futura al col.lectiu infermer en el desenvolupament de la seva tasca assistencial (un clar exemple, amb el tema de les vacunes, on amb una ordre de dispensació infermera i sense protocol ni validació mèdica, es pot vacunar) , però a la vegada també reconeix que l’actual norma resta lluny d’establir una regulació ajustada a la pràctica real de les infermeres i infermers, pel que anuncia que continuarà treballant per a modificar la normativa mare, com ho és la Llei de les Professions Sanitàries i la Llei de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris, a efectes reconeixement del col.lectiu infermer com a prescriptor de ple dret.

El Consell considera que tot i que la competència per acreditar a les infermeres s’ha deixat a les Comunitats Autònomes respectives, encara continua centralitzada l’elaboració dels protocols i guies de pràctica clínica i assistencial al Sistema Nacional de Salud, i cal esperar 2 anys per a la validació dels mateixos.

Per una altra banda, el Consell constata incertesa pel que fa a la manera de fer el còmput d’un any d’experiència professional, que juntament amb la titulació de grau (infermera generalista) o també amb el títol de la corresponent especialitat (infermera especialista), s’ha convertit en un requisit per poder accedir a la corresponent acreditació, tot i ser un requisit accessible per a la gran majoria d’infermeres i infermers; i a la vegada, mostra preocupació per la correcta concreció en els protocols que s’elaborin en els 2 anys vinents, d’aquells supòsits específics en què es precisarà la prèvia validació mèdica abans de la indicació infermera.

Estem a la vostra disposició per aclarir-vos qualsevol dubte.

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.