El 25 d’octubre es van reunir un grup de companyes a la seu col·legial per seguir les dues presentacions dedicades a prevenció d’addiccions i a com cuidar-nos en el lloc de treball, abordant problemes de salut mental, psicosocials, i d’abús de substàncies.

La convocatòria, oberta a tothom, la feia la Comissió d’Infermeria del Treball i va comptar amb les ponències de Montserrat Martínez, des del Programa Retorn de suport a infermeres,  i de Silvina Alfaro, amb la presentació dels 10 anys del programa preventiu d’addiccions en una gran empresa de serveis urbans.

El Programa Retorn vol fer arribar a totes les companyes que convé demanar ajuda en situacions de malestar o de risc de trastorns, especialment per estrès, i que és tan senzill com comunicar amb el telèfon 902 16 10 50. Aquesta petita decisió pot evitar processos massa freqüents com ara passar els problemes en situació d’aïllament, automedicar-nos, augmentar el retard diagnòstic, cronificar dolències i fins i tot desembocar en una patologia dual. Des de Retorn el missatge és clar: això es pot abordar o evitar, i són més de 60 companyes del Col·legi les que ja han rebut el suport gratuït del Programa els últims 8 anys.

En la intervenció de Silvina Alfaro es va posar sobre la taula que el consum de substàncies és molt present en entorns laborals, i cal concretar-ho en alcohol especialment, però també en cànnabis, cocaïna i altres tòxics. Les lliçons a transmetre són que sí que es pot actuar i reduir els riscos derivats d’aquest abús, i que la darrera eina disponible és la Guia per a la prevenció del consum d’alcohol i altres drogues en l’àmbit laboral, elaborada per la Generalitat de Catalunya, i que sistematitza i fixa tota la informació que cal saber al respecte avui dia.

 

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×