Jornada de salut en la feina celebrada al Col·legi

El 25 d’octubre es van reunir un grup de companyes a la seu col·legial per seguir les dues presentacions dedicades a prevenció d’addiccions i a com cuidar-nos en el lloc de treball, abordant problemes de salut mental, psicosocials, i d’abús de substàncies.

La convocatòria, oberta a tothom, la feia la Comissió d’Infermeria del Treball i va comptar amb les ponències de Montserrat Martínez, des del Programa Retorn de suport a infermeres,  i de Silvina Alfaro, amb la presentació dels 10 anys del programa preventiu d’addiccions en una gran empresa de serveis urbans.

El Programa Retorn vol fer arribar a totes les companyes que convé demanar ajuda en situacions de malestar o de risc de trastorns, especialment per estrès, i que és tan senzill com comunicar amb el telèfon 902 16 10 50. Aquesta petita decisió pot evitar processos massa freqüents com ara passar els problemes en situació d’aïllament, automedicar-nos, augmentar el retard diagnòstic, cronificar dolències i fins i tot desembocar en una patologia dual. Des de Retorn el missatge és clar: això es pot abordar o evitar, i són més de 60 companyes del Col·legi les que ja han rebut el suport gratuït del Programa els últims 8 anys.

En la intervenció de Silvina Alfaro es va posar sobre la taula que el consum de substàncies és molt present en entorns laborals, i cal concretar-ho en alcohol especialment, però també en cànnabis, cocaïna i altres tòxics. Les lliçons a transmetre són que sí que es pot actuar i reduir els riscos derivats d’aquest abús, i que la darrera eina disponible és la Guia per a la prevenció del consum d’alcohol i altres drogues en l’àmbit laboral, elaborada per la Generalitat de Catalunya, i que sistematitza i fixa tota la informació que cal saber al respecte avui dia.

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.