– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

L’IISPV ha rebut més de 996.000 euros destinats a la recerca

  • L’IISPV gairebé un Milió d’Euros per fer recerca, en resolució provisional
  • 7 Projectes d’investigació dels àmbits de la Nutrició i Metabolisme i de les Neurociències i Salut mental
  • L’IISPV continua treballant per assolir l’excel·lència en la recerca, assolint el 39% d’èxit

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) ha rebut 996.322 EUR provinents de la institució finançadora Instituto de Salud Carlos III (Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades), en resolució provisional.

Són 7 els projectes de recerca que rebran el finançament FIS. Aquests s’emmarquen en els àmbits de recerca de nutrició i metabolisme i neurociències i salut mental. I, tenen una durada de 3 anys:

  • “El tejido adiposo perilesional (creeping fat) como elemento inmunomodulador de la disbiosis intestinal en la enfermedad de Crohn” IP: Carolina Serena. Co-IP: Mònica Millán Scheiding. Centre de realització: Hospital Universitari de Tarragona Joan XIII. Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET).
  • “Efecto de una intervención motivacional sobre la microbiota intestinal y los Componentes del síndrome metabólico en una población obesa pediátrica: MICROBEkids”. IP: Dr. Ricardo Closa. Co-IP: Verònica Luque Moreno. Centre de realització: Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII. Unitat de recerca en pediatria, nutrició i desenvolupament humà.
  • “Aplicación en una población real y evaluación del sistema de ayuda al cribado de retinopatía diabética, incorporando un sistema de lectura automática de imágenes”. IP: Dr. Pere Romero,Grup de recerca en oftalmologia. Co-IP: Aïda Valls Mateu, ITAKA – Tecnologies Intel·ligents per a la Gestió Avançada del Coneixement. Centre de realització: Hospital Universitari Sant Joan de Reus.
  • “Implicación del ADN mitocondrial en las psicosis tempranas: relación con el riesgo de enfermedad, estrés, rendimiento cognitivo, sintomatología clínica y síndrome metabólico”. IP: Dra. Lourdes Martorell. Co-IP: Gerard Muntaner Medina. Centre de realització: Institut Pere Mata. Grup de Neurociència Aplicada.
  • “Eje Succinato/SUCNR1 en la diabetes gestacional: Implicación de la inflamación en la función placentaria y su repercusión en el feto”. IP: Dra. Ana Megía. Co- IP: Cristina Gutiérrez Fornés. Centre de realització: Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII. Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET).
  • “Mecanismos moleculares y marcadores biológicos de los procesos metabólicos y epigenéticos que resultan del tratamiento de la obesidad”. IP: Dr. Jorge Joven. Co-IP: Salvador Fernández Arroyo. Centre de realització: Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Centre de Recerca Biomèdica.
  • “Obtención de un algoritmo de diagnóstico para el trastorno bipolar con máquinas de aprendizaje utilizando datos de neuroimagen estructural, variantes epigenéticas y función cognitiva”. IP: Dra. Elisabet Vilella. Centre de realització: Institut Pere Mata. Grup de Neurociència Aplicada.

Pel que fa a la contractació de personal, la Sra. Margarita Terrón, del Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET), se li ha concedit el Contracte Rio Hortega emmarcat en el programa estal de promoció del talent i la seva empleabilitat

L’IISPV continua treballant per assolir l’excel·lència en la recerca amb una taxa d’èxit del 39% en projectes concedits en resolució provisional.

Sobre l’IISPV

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) és un Institut de recerca creat l’any 2005, integrat per: ICS Camp de Tarragona amb l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, ICS Terres de l’Ebre amb l’Hospital Verge de la Cinta, pel Grup Sagessa amb l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, el Grup Pere Mata i la Universitat Rovira i Virgili.

L’IISPV promou, desenvolupa, transfereix, gestiona i fa difusió de la recerca del coneixement científic i tecnològic en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut en la Província de Tarragona.

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.