– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

El projecte infermer sobre l’eficàcia del programa d’exercicis d’Otago en persones grans no institucionalitzades per disminuir el risc de caigudes s’incorpora al portal Catalanurses.cat

El projecte Catalanurses impulsat des del Consell continua en creixement. La plataforma, ideada per difondre les aportacions de les infermeres catalanes a través de projectes o iniciatives desenvolupades des dels àmbits assistencial, de gestió, recerca i docència, ha incorporat un nou projecte de la demarcació de Lleida.

Les caigudes són la primera causa de lesions en persones a partir dels 65 anys i també són un marcador de fragilitat. “Eficàcia del programa d’exercicis d’Otago aplicat de forma grupal en persones grans no institucionalitzades per disminuir la probabilitat de caigudes” és un projecte coordinat per Investén-ISCiii que s’ha dut a terme al Centre d’Atenció Primària Onze de setembre de Lleida i també de forma simultània a 19 centres de salut espanyols.

L’objectiu principal del programa és comparar la incidència de caigudes de persones entre 65 i 80 anys que formen part de la comunitat i segueixen el programa d’exercicis Otago (OEP) aplicat de manera grupal versus individual. El programa d’Otago inclou exercicis de força i equilibri i s’aplica de forma progressiva i les instructores del qual són majoritàriament infermeres d’atenció primària, encarregades de realitzar la supervisió, l’entrenament i el seguiment durant un període d’un any de les persones que hi participen.

El programa ha permès assolir fites a mesura que s’ha anat implementant, entre elles, millorar la formació en prevenció de caigudes dels professionals del centre, disposar de material addicional per continuar fent intervencions en aquest camp millorant així l’atenció als usuaris i paral·lelament obrir una línia de recerca pròpia que permeti seguir generant evidència en la implantació de programes de prevenció de caigudes a la comunitat.

Al llarg de l’any s’aniran incorporant nous projectes a Catalanurses que es poden consultar en català, castellà i anglès gràcies a la dimensió internacional de la plataforma.

Accedeix al contingut de la fitxa

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.