Gemma Fanlo, infermera d’atenció primària de l’Equip Pubilla Casas Unitat de Gestió Assistencial de l’Hospitalet Nord, SAP Delta, ha resultat guanyadora del concurs impulsat pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), a través de la Comissió de Tabaquisme, amb la participació més votada al perfil d’Instagram de la campanya @deixadefumar.

El concurs, que tenia per objectiu fomentar la tasca de les infermeres, els infermers i els estudiants d’Infermeria en la deshabituació tabàquica de la ciutadania, ha obtingut 98 participacions i 8.000 vots.

El concurs “La infermera, la teva aliada per deixar de fumar”! ha estat actiu des del 16 d’abril fins el 15 de juny, i feia una crida a les infermeres i els estudiants perquè compartissin a través de les xarxes socials contingut en diferents formats relacionats a les intervencions que fan les infermeres en la prevenció del tabaquisme o en el procés de deshabituació del tabac.

En aquest període, el perfil d’Instagram ha sumat 465 seguidors i la campanya s’ha acompanyat d’un vídeo que ha obtingut 1.066 visualitzacions a Youtube i una campanya d’anuncis a xarxes socials que ha arribat a gairebé 33.000 persones i ha obtingut 44.000 interaccions (reproduccions de vídeo).

El CCIC trasllada el seu agraïment a totes les infermeres, infermers i estudiants d’Infermeria que hi han participat i anima a seguir treballant en la prevenció del tabaquisme o en el procés de deshabituació del tabac.
Consultar totes les participacions al concurs

La infermera, aliada per acompanyar a deixar de fumar

L’objectiu de la campanya, com totes les accions que el CCIIC està desenvolupant els últims anys, és doble: posar en valor la tasca de les infermeres en la deshabituació tabàquica i donar-la a conèixer a la població en general i conscienciar a les mateixes infermeres de la importància d’aquesta funció a fi que la tinguin present en el seu dia a dia.

La infermera, per la seva proximitat amb les persones en qualsevol dels àmbits en què treballa, és un agent ideal per gestionar i realitzar un acompanyament per aquelles que volen deixar de fumar.

El Consell va impulsar fa tres anys el Manifest sobre el control del tabaquisme i posteriorment ha realitzat campanyes de conscienciació a través de les xarxes socials i que han estat incloses en els materials que acompanyen la “Setmana sense Fum”. Una campanya d’àmbit nacional que es du a terme anualment cada mes de maig, amb la col·laboració del CCIIIC com a membre organitzador junt amb una vintena d’entitats de salut.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×