Uns 100 participants en la caminada solidària del programa de l’ICS “Pas a pas” amb l’ONCE

La caminada ha tingut lloc avui, 18 d’abril, amb un recorregut d’una hora pels voltants de Reus, amb sortida a la plaça de la Llibertat i arribada a la plaça del Mercadal.

Un usuari del programa “Pas a pas” i un afiliat a l’ONCE, acompanyat del seu gos pigall o amb bastó, han format les parelles de la nova edició de les caminades saludables que promou l’Institut Català de la Salut (ICS) a través dels seus quatre Equips d’Atenció Primària (EAP) de la ciutat de Reus, en col·laboració amb la regidoria de Salut de l’Ajuntament de la capital del Baix Camp. La caminada ha tingut lloc avui, 18 d’abril, amb un recorregut d’una hora pels voltants de Reus, amb sortida a la plaça de la Llibertat i arribada a la plaça del Mercadal.

L’ONCE se suma a aquesta caminada amb la voluntat de promoure entre els seus afiliats la importància de l’activitat física per mantenir una bona salut.

El programa “Pas a pas”, liderat per diferents professionals d’infermeria dels EAP ubicats al CAP Sant Pere, al CAP Llibertat i al CAP Horts de Miró, disposa de quatre grups de caminadors que, en total, aquest any passen del centenar de participants. Els caminadors, després de passar els tests de salut programats pels professionals sanitaris, caminen dos dies a la setmana, amb diferents recorreguts d’una hora. El tècnic en educació física de la Regidoria de Salut dirigeix l’activitat física que es complementa amb estiraments, higiene postural i seguiment de l’estat físic.

La temporada actual del programa, iniciada el passat  mes d’octubre, s’allargarà fins al juny de 2018. En total, es realitzaran 68 caminades i s’acumularan un total de més de 500 kilòmetres.

Més que activitat física
Però el “Pas a Pas” no és només una activitat física moderada. Els caminadors també tenen l’oportunitat de conèixer les rutes turístiques i culturals de Reus, amb visites a museus i llocs d’interès patrimonial i històric de la ciutat. A més, els participants reben formació amb cursos de salut. A més, el “Pas a Pas” també és un programa comunitari que ajuda a la socialització de pacients que, en alguns casos, són persones que, gràcies a aquest programa, creen amistats i una rutina setmanal per sortir i socialitzar-se.

Un altre objectiu d’aquest programa és que els grups de caminadors es tornin autònoms, per tant, que no necessitin el monitoratge dels professionals sanitaris. El “Pas a Pas” pretén ajudar a crear una cultura social d’exercici físic moderat, especialment entre les persones grans.

Aquest programa forma part d’un estudi de recerca i ha assolit, en els darrers anys, diversos premis, ha participat en congressos i ha estat publicat en revistes científiques.

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.