FORMACIÓ SUSPESA
CURS Tractament Avançat de la Via Aèria

Data d'inici:

18 març, 2020

Horari

De 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 19.00 hores

Durada

8 hores

Dates

18/03/2020

Introducció

La gestió i maneig òptim de les vies respiratòries i la ventilació dels pacients crítics continua sent un pilar bàsic en la supervivència, l’evolució i el pronòstic . Conèixer diferents posicions, maniobres i tècnica  de l’IOT, materials alternatius a la intubació orotraqueal així com realitzar una oxigenació-ventilació prèvia i una sedo-relaxació augmentarà significativament les possibilitats d’èxit.
Hi ha situacions en què, no aconseguim el propòsit desitjat de poder optimitzar la via aèria (no intubació, no ventilació), definint aquesta situació com una via aèria difícil (VAD). Els professionals han d’estar preparats per aquesta  eventualitat i tenir el material necessari i la formació per fer front a aquest moment crític en la gestió de pacients crítics.

Objectius

Conèixer el tractament i maneig de la via aèria avançada i els criteris de Via Aèria Difícil.

Objectius específics

 • Record anatòmic de la Via Aèria.
 • Farmacologia a la Via Aèria: ISR (Inducció Seqüència Ràpida). Anestesia.
 • Aprendre el maneig de la Via Aèria i comprovació.
 • Maneig de diferents tècniques i dispositius  d’abordatge de la Via Aèria.
 • Identificar Criteris de Via Aèria difícil al pacient adult i pediàtric.

Programa

 • Anatomia de la Via Aèria.
 • Ventilació amb baló de ressuscitació.
 • Laringoscòpia directa.
 • Posicions d’ intubació orotraqueal.
 • Criteris de Via Aèria Difícil.
 • Algoritme de decisions. Materials alternatius.
 • Via Aèria en pediatria i la gestant.
 • Dispositius alternatius: Frova,Dispositius Supraglòtics (DSG),Fastrach…etc
 • Via Aèria quirúrgica.

Metodología

 • Classes teòriques: grup complert d’alumnes. Material docent: presentacions i documentació especifica seleccionada per l ́equip docent.
 • Tallers teòric-pràctics: en grups reduïts d’un màxim de 8 alumnes per instructor.

Contingut

No hi ha informació disponible

Docents

 • Dra. Susana Simó Meléndez. Metge Adjunt Sistema d ́Emergències Mediques de Catalunya i Xarxa Assistencial Universitària de Manresa. Fundació ALTHAIA.
 • DUE. Jose Ramón Moreno Zafra. Infermer Assistencial Sistema d ́Emergències Mèdiques de Catalunya. Director e Instructor CCR: SVB,SVI,SVA,SVAT. Instructor Simulació Clínica. Instructor PHTLS.

Acreditació

No hi ha informació disponible

Dirigit a...

Infermeres i Infermers

Observacions preus

L’ import corresponent a col·legiats  de CODITA té un 50% de subvenció.

Inscripció

FORMACIÓ SUSPESA
CURS Tractament Avançat de la Via Aèria

+ Informació

Modalitat

Presencial

Lloc

Tortosa

Com arribar?

Nº d’assistents

Mínim 8 alumnes, màxim 16

Preu col·legiats

56,00€

Preu no col·legiats

No disponible

Preu col·legiats aturats

34,00€

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.