CURS PREVENCIÓ I MANEIG DE LES DISFUNCIONS DEL SÒL PELVIÀ TORTOSA

Data d'inici:

15 gener, 2024

Horari

De 16.00 a 20.00 hores, amb descans de 30 minuts.

 

Durada

16 hores /presencials

Dates

Dies 15/ 16/ 22 i 23 de gener de 2024

 

Introducció

Al llarg de la vida de la dona el seu sol pelvià pot deteriorar-se ja sigui amb les activitats de la vida diària com amb l’embaràs. Poder fer intervencions integrals de prevenció , d’atenció i de cura  durant l’activitat assistencial de la llevadora podrà influir de forma positiva en la seva salut.

Aquest curs es basa en actualitzar els coneixements en disfuncions de sol pelvià segons la darrera evidència científica i els darrers protocols publicats pel Departament de Salut i les diferents societats científiques.

 

Objectius

Actualitzar i abordar les disfuncions del sol pelvià des de la perspectiva de prevenció, detecció i tractament durant l’activitat assistencial de la llevadora per preservar i millorar la qualitat de vida de les dones.

Objectius específics

 • Ampliar els coneixements en base a la darrera evidència científica i protocols.
 • Millorar el coneixement i la propiocepció de totes les estructures anatòmiques implicades al correcte funcionament del sol pelvià, per una millor praxis.
 • Reconèixer i detectar les disfuncions.
 • Aprendre amb tallers pràctics les diferents tècniques de manteniment i reeducació del sòl pelvià.
 • Posar en pràctica les diferents eines per un treball efectiu.

Programa

Enfoc preventiu:

 • Recordatori anatomo-fisiològic (taller pràctic)
 • Prevenció durant visita preventiva, embaràs, part i post part:
  • A consulta: com ensenyar a protegir el sol pelvià. (Teoria/taller pràctic)
  • A l’hospital: Prevenció dels OASIS (protecció perineu i sutura) (Teoria/taller pràctic)
  • Detecció i abordatge de les disfuncions de sol pelvià
   • Incontinència d’orina
   • Bufeta hiperactiva
   • Prolapses
   • Dolor pelvià
   • Dolor cicatricial
   • Disparèunia

Valoració i casos  (taller pràctic)

Procediment a la consulta de llevadora (casos pràctics i tallers):

 • Diari miccional
 • Reentrenament bufeta hiperactiva
 • Educació i Reeducació de la musculartura del sol pelvià
 • Mètode 5P
 • Aparells de mateniment i reeducació de sol pelvià
 • Pesaris
 • Abordatge cicatrius

Enquesta de satisfacció i qüestionari.

Metodología

El curs hi haurà una part teòrica en la que es faran exposicions amb suport de presentacions , on l’alumne podrà preguntar i participar.

La part pràctica serà utilitzant material per a la propiocepció, poder tocar els aparells de reeducació, fent resolució de casos pràctics sobre el paper, compartint i discutint amb el grup classe un cas de la seva pràctica professional dels aprenentatges adquirits.

També a  la pràctica realitzaran exercicis físics pràctics,  podran veure sobre un pacient l’aplicació  d’una tècnica i practicar entre els alumnes una altra tècnica apressa.

Contingut

No hi ha informació disponible

Docents

Elena Queral Martinez: llevadora l’ASSIR Reus,  a l’Hospital San Joan de Reus i a la Matriusca Part a casa. Referent de Sol pelvià a l’ASSIR . Màster en Teràpia Neural . Formada en mètode 5 P.

Alba Pallisé Cardellah : llevadora a l’ASSIR Tarragona i l’ASSIR Valls i a la Matriusca Part a Casa . Referent de Sol pelvià a l’ASSIR . Formació en teràpia neural i en treball massatge i fascial  de les cicatrius.

Gemma Martínez Santiago: llevadora ASSIR Valls. Postgrau d’uroginecologia per a Llevadores Universitat de Manresa.  Referent de Sol Pelvià de l’ASSIR  Formació en teràpia Neural i en treball massatge i fascial de les cicatrius.

Acreditació

Activitat acreditada  pel  Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CCFCPS) amb 3,1 crèdits

Dirigit a...

Llevadores i Infermeres.

Observacions preus

L’ import corresponent a col·legiats  de CODITA té un 30% de subvenció.

Les inscripcions seran acceptades i confirmades per rigorós ordre.

Inscripció

Places exhaurides!

CURS PREVENCIÓ I MANEIG DE LES DISFUNCIONS DEL SÒL PELVIÀ TORTOSA

+ Informació

Modalitat

Presencial

Lloc

Tortosa

Com arribar?

Nº d’assistents

Mínim 10 alumnes, màxim 25

Preu col·legiats

45.00€

Preu no col·legiats

64,00€

Preu col·legiats aturats

---

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.