Curs de prevenció i detecció de les violències masclistes en població adolescent i jove per a llevadores (Tarragona)

Data d'inici:

14 novembre, 2022

Horari

10.00 a 14.00hores

Durada

8 hores

Dates

14 i 28 de novembre de 2022

Introducció

No hi ha informació disponible

Objectius

  • Millorar les competències de les llevadores  que interactuen amb adolescents i joves en matèria de violències masclistes.
  • Proporcionar un espai per a la reflexió i l’intercanvi d’idees dels i les professionals en aquest àmbit.

Objectius específics

  • Introduir aspectes teòrics sobre la conceptualització, tipologies, abordatges i experiències de treball amb adolescents i joves en la detecció de les violències masclistes.
  • Contextualitzar les manifestacions de les violències masclistes en adolescents i joves, des de la perspectiva de gènere i interseccional tenint en compte els diferents eixos d’opressió (edat, diversitats sexuals i de gènere, diversitats funcionals, classe, raça, etc.)
  • Emmarcar els aspectes legals que contextualitzen les violències masclistes.
  • Disposar d’eines pràctiques tant per la prevenció com per a la detecció de les violències masclistes en població adolescent en l’atenció individual
  • Aprendre i aplicar models d’abordatge per a la prevenció de violències masclistes, així com les eines necessàries per a la detecció.
  • Prendre major consciència del rol i de la responsabilitat que les persones professionals que treballen amb adolescents i joves tenen en relació a la prevenció i detecció de situacions de violència masclista.

Programa

Metodología

La metodologia combinarà els continguts teòrics amb dinàmiques participatives (treball sobre casos, discussió en petits grups, vídeos,…).

Contingut

1ª sessió (4 hores)

Introducció i marc conceptual: violències masclistes en la població adolescent i jove

▪ Comprensió de les violències masclistes i conceptes bàsics (construcció social del gènere, models de “feminitat” i “masculinitat”, patriarcat…).

▪ Marc legal sobre les violències masclistes.

▪ Especificitats i manifestacions de les violències masclistes en adolescents i joves enteses des del marc de relacions de desigualtat estructural.

▪ Formes de les violències masclistes. El rol de les TIC: entendre els codis i llenguatges que responen als canvis generacionals per identificar i abordar noves formes de conductes abusives (el ciberbulling, el sexpreading,..)

2ª sessió (4 hores)

Eines per treballar les violències masclistes en l’atenció en l’adolescència i joventut

▪ L’atenció a la sexualitat en adolescents:

– El model d’atenció del CJAS: Perspectiva de gènere, model biogràfic i model de Drets.

 – L’autonomia progressiva de les persones menors d’edat. – El concepte de menor competent.

▪ Detecció i actuació de situacions de violència masclista en un context d’atenció individual.

 – L’experiència del CJAS en la detecció de les violències masclistes en consulta.

– Indicadors de sospita i valoració del risc. – Devolució i acompanyament en la derivació en casos d’adolescents i joves.

– Circuits interns per abordar els casos: el treball interdisciplinar i en xarxa.

Docents

ANNA RODRÍGUEZ DURAN, Graduada en Psicologia, Màster en estudis de dones, gènere i ciutadania. Actualment treballa com a Psicòloga a L’espai Lila del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS).

Acreditació

Sol·licitada  al  Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CCFCPS)

Dirigit a...

Llevadores

Observacions preus

No hi ha informació disponible

Inscripció

Curs de prevenció i detecció de les violències masclistes en població adolescent i jove per a llevadores (Tarragona)

+ Informació

Modalitat

Presencial

Lloc

Tarragona

Com arribar?

Nº d’assistents

Mínim 10 alumnes, màxim 25.

Preu col·legiats

38

Preu no col·legiats

54

Preu col·legiats aturats

---

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.