Curs de prevenció de danys col·laterals: Taller d’atenció al part extrahospitalari (Tarragona)

Data d'inici:

4 novembre, 2022

Horari

De 15.00 a 20.00 hores

Durada

5 hores.

Dates

4 de novembre de 2022 (Seu col·legial Tarragona)

Introducció

“…..Tot i ser el part un procés natural, és susceptible de generar situacions d’urgències vitals, ja que ens trobarem amb dues vides en una situació transitòria d’inestabilitat, més encara si ens trobem en un mitjà en el qual estem mancats d’un suport tecnològic i humà per fer front a aquestes circumstàncies….”

Objectius

Quan se’ns presenta un part de manera inesperada, qualsevol infermera pot estar involucrada en l’atenció a aquest, igual que qualsevol membre dels cossos de seguretat, bombers o inclusivament qualsevol transeünt. Per aquest motiu els objectius d’aquest taller teòric i pràctic es:

 • Adquirir els coneixements necessaris per atendre una dona de part en la fase d’expulsiu i deslliurament en una situació d’urgència.
 • Facilitar la creació d’un ambient que garanteixi el dret a la dignitat, privacitat, intimitat, confidencialitat i capacitat de decisió de la dona i la seva família.
 • Conèixer i practicar les cures bàsiques a realitzar al nounat en néixer i practicar amb un maniquí de nounat a partir d’un cas simulat.
 • Practicar amb el model PROMT i un nadó a partir d’un cas simulat.
 • Realitzar adequadament les cures observacions i controls que necessita una puèrpera i al seu fill nounat en el post part immediat.

Objectius específics

No hi ha informació disponible

Programa

Treball autònom de l’alumne, revisant els apunts enviats via e-mail,  abans del curs.

 1. El dia del curs:
  • Part teòrica (2 hores): sessió magistral, impartida per una llevadora, en la que es treballaran els continguts teòrics relacionats amb els objectius del curs, amb l’ajuda de suport audiovisual.
  • Tallers pràctics (3 hores): en el que es treballaran, en diferents escenaris, els objectius del curs, a partir d’uns casos pràctics.
   • 1r Taller (1h): Valoració de la gestant davant la sospita d’un part inesperat.
   • 2n Taller (1h): Atenció al nadó. Identificar la situació d’emergència.
   • 3r Taller (1h): Atenció al puerperi immediat. Actuació davant l’hemorràgia postpart.

Metodología

Aquesta activitat té format teòric- pràctica.

Contingut

No hi ha informació disponible

Docents

 • MARIA INMACULADA DE MOLINA FERNANDEZ, Infermera especialista en obstètrica ginecològica. Diploma d’Instructora en simulació obstètrica. (per l’Equip de Simulació obstètrica de l’Hospital Puerta de Hierro). Majadahonda (Madrid).
 • ALBA PALLISÉ CARDELLACH, Infermera especialista en obstètrica ginecològica.
 • ANNA LÓPEZ BELTRAN, Infermera especialista en obstètrica ginecològica.

Acreditació

Sol·licitada al  Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CCFCPS)

Dirigit a...

Infermeres i Infermers, llevadores.

Observacions preus

L’ import corresponent a col·legiats  de CODITA té un 30% de subvenció. Els col·legiats aturats,  un 50% de  subvenció,  fins un màxim de 20% d’inscripcions en la  totalitat d’alumnes. Seran acceptades i confirmades per rigorós ordre d’inscripció.

Inscripció

Curs de prevenció de danys col·laterals: Taller d’atenció al part extrahospitalari (Tarragona)

+ Informació

Modalitat

Presencial

Lloc

Tarragona

Com arribar?

Nº d’assistents

Mínim 20 alumnes, màxim 25.

Preu col·legiats

43,00€

Preu no col·legiats

62,00€

Preu col·legiats aturats

31,00€ (presentant document SOC)

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.