Curs de Bones pràctiques en la videoconsulta per a professionals de la salut

Introducció

General

Identificar les bones pràctiques que cal tenir en compte per garantir els objectius d’una intervenció individual o grupal amb la persona atesa quan aquesta es fa a través d’una videoconsulta.

Específics

● Impulsar l’ús de la telesalut mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC).

● Conèixer les característiques i els usos de la videoconsulta.

● Distingir els passos a seguir en la videoconsulta.

● Conèixer les eines per realitzar una videoconsulta de manera productiva i dinàmica i des d’una atenció centrada en la persona.

● Comunicar de manera eficaç en entorns virtuals.

Mòdul 1. Salut digital (2,5h) 1. Definició dels conceptes de telesalut i de la situació actual 2. Procés de virtualització: transformació de consultes presencials a consultes virtuals 3. Tipus de videoconsultes (individual i grupal)

Mòdul 2. Organització d’una videoconsulta (1,5h) 1. Seguretat i privacitat de la visita 2. Passos a seguir abans, durant i després de la videoconsulta 2.1. Preparació del professional abans d’iniciar una videoconsulta 2.2. Passos a seguir durant d’una videoconsulta 2.3. Passos a seguir després duna videoconsulta

Mòdul 3. Comunicació i dinamització en la videoconsulta (4h)

Docents: 

Mariona Vilar Infermera amb l’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària, actualment treballant a l’atenció primària del CAP de Sarria de Ter (Girona). Formada amb el màster de salut digital de la UOC 2021. Vocal de la Junta de Govern del col·legi oficial d’infermeres/rs de Girona

Eva Demarchi Merino Llicenciada en pedagogia (UB). Màster en disseny i producció de materials multimèdia (UBV). Especialització en Comunitats Virtuals i Xarxes Socials (UOC). Moodle Course Creator Certificate (CV&A Consulting). Especialitzada en e-learning, en formació d’empresa i en l’àmbit de la salut, amb més de 20 anys d’experiència.

Gisel Fontanet CornudellaCoordinació Infermera i educadora social. Màster en educació per a la salut ( 2012-UDL). Postgrau en el Desenvolupament del Talent a les organitzacions ( 2017- IL3 UB). Responsable de Talent infermer@ COIB.

Més informació i inscripció:  https://www.coib.cat/ca-es/col-legiades/aprenentatge-formacio/talent-infermer-propostes-aprenentatge/ti-en-linia-mixta/bones-practiques-en-la-videoconsulta-per-professionals-de-la-salut.html?p=0.3128397800170517

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.