– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

CURS Biomecànica matern fetal intrapart

Data d'inici:

10 febrer, 2023

Horari

De 9.00 a 14.00 y de 15.30 a 20.00 horas.

Durada

9 hores /presencials

Dates

10 de febrer de 2023

Introducció

El coneixement exhaustiu de l’anatomia que intervé en el procés de part iel maneig de les posicions maternofetals, tant en embaràs com intrapart,és fonamental per a l’obstetrícia. Diagnosticar i detectar malposicions a temps,així com patrons de part que indiquen una posició no òptima, i saber abordar-lesdes d’un enfocament poc invasiu però eficaç, és determinant per al benestar dela dona durant l’embaràs i especialment pel resultat del part. Aixòrepercuteix en última instància en la morbiditat maternofetal: menor necessitat deintervencions, millors registres cardiotocogràfics i més satisfaccióemocional de la dona. La malposició fetal és una de les principals causes dedistòcia als parts.

Objectius

  • Augmentar els coneixements i habilitats dels professionals respecte a l’anatomia i biomecànica del part: pelvis, lligaments, musculatura i fàscies.
  • Augmentar els coneixements i habilitats dels professionals per detectar i diagnosticar malposicions intraúter en embaràs i especialment intrapart.
  • Detectar des de l’embaràs i abordar amb diferents tècniques externes les malposicions, per reconduir el treball de part.

Objectius específics

• Descriure l’anatomia de les estructures més importants que hi intervenen al part, més enllà de la pelvis òssia

• Conèixer la biomecànica de la pelvis, lligaments, sòl pelvià i fàscia durant l’embaràs i el part.

• Identificar la posició fetal al final de l’embaràs i durant el procés de part.

• Conéixer amb exactitud els moviments cardinals fetals durant el part. • Detectar malposicions des de la fase inicial del procés de part.

• Detectar i diagnosticar patrons de part distòcics.

• Manejar les malposicions de manera externa amb les tècniques apreses.

• Identificar l’espai pèlvic que presenta dificultat per escollir com abordar-la.

• Resoldre malposicions fetals per optimitzar el desenvolupament del part.

• Reduir la necessitat de parts instrumentals i cesàries.

Programa

9:00 – 9:30 Presentacions assistents, presentació del curs. Per què posicions del nadó intraúter i com treballar-hi. Lliurament de material.


9:30 – 10:30 Anatomia per al part: pelvis, úter, lligaments, músculs i fàscia.


10:30 -11:30 Posicions fetals. Moviments cardinals del nadó. Anterior vs Posterior. PRÀCTICA: Mapeig del ventre 11:30 11:45 Descans


11:45 – 13:00 Activitat física durant l embaràs. La importància del moviment. Cuidar la postura i el descans.


13:00 14:00 Equilibri, gravetat i moviment.

PRÀCTICA: Tècniques específiques per fer espai al nadó intraúter:

• Arrebossament

• Alliberament lateral de terra pèlvic

• Inversió cap endavant

• Walcher’s

14:00 – 15:30 Descans Dinar


15:30 – 17:00 PRÀCTICA de les tècniques específiques anteriorment descrites.


17:15 – 19:00 Patrons de part. Solucions segons l’espai on està el nadó. Casos clínics.

• Posició posterior

• Presentació alta/no encaixada

• No progressió en pelvis mitjana

• No progressió és espai inferior

• Posició podàlica


19:30 – 20:00 Aclariment de dubtes, avaluació i tancament.

Metodología

La metodologia que és farà servir durant la jornada serà participativa, per cobrir necessitats de l’alumne en període de formació. Aprenentatge teòric pràctic i útil per a la seva vida professional tant a hospitalària com a atenció primària. 

Consistirà en: 

  • Expasició teòrica exhaustiva: anatomia i malposicions. L’origen de les malposicions a l’estil de vida. Domostració amb models anatòmics. 
  • Part pràctica: tècniques aplicades a les malposicions. Per què i per a què.
  • Diagnòstic de malposicions.
  • Casos pràctics i valoració de registres cardiotocogràfics.

Es facilitarà amb antelaciò als alumnes el material teòric pel dia del curs. Amb això es pretém donar la capacitat als alumnes d’entendre i veure les posicions fetals en relació al cos de la dona, per donar espai i optimitzar el procés de part. Serà un curs interactiu on l’alumne pugui intervenir quan ho necessiti, però que sobre que cobreixi les seves necessitats formatives, intentant consensuar els objectius dels alumnes amb els del programa. En acabar l’alumne ha de saber què utilitzar i quan, reconeixent fàcilment les malposicions. 

Contingut

No hi ha informació disponible

Docents

Nazareth Olivera Belart

Acreditació

Solicitada pel Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CCFCPS)

Dirigit a...

Especialistes obstètrico-ginecològica. Matrona

Observacions preus

No hi ha informació disponible

Inscripció

Places exhaurides!

CURS Biomecànica matern fetal intrapart

+ Informació

Modalitat

Presencial

Lloc

Tarragona

Com arribar?

Nº d’assistents

Màxim 25 alumnes.

Preu col·legiats

63,00€

Preu no col·legiats

---

Preu col·legiats aturats

45,00€

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.