Suport del Consell i els col·legis al manifest infermer pel dret a la salut universal i contra el populisme

El CCIIC s’adhereix al document impulsat per un grup d’infermeres doctores honoris causa que afirmen comprometre’s “a fer servir tota la nostra força i influència per mobilitzar-nos i expressar-nos frenant qualsevol ideologia que dificulti la consecució de la salut universal per a tots, dels drets socials i de cures millors”.

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i els quatre col·legis territorials –COIB, COIGI, COILL i CODITA– fan públic el seu suport al Manifiesto Enfermero: Las enfermeras llaman a defender la salud y movilizarse contra la extrema derecha y el fascismo”; promogut per les sis infermeres doctores honoris causa signants: Jean Watson (dhc Universitat Rovira i Virgili, 2010), Rosamaria Alberdi Castell (dhc Universidad de Murcia, 2016) Doris Grinspun (dhc Universidad de Lleida, 2018 i dhc Universidad de Burgos, 2022), Denise Gastaldo (dhc Universidad de A Coruña, 2019), María Teresa Moreno Casbas (dhc Universidad de Huelva, 2023) i María Paz Mompart García (dhc Universitat d’Alacant, 2024).

La declaració “té el suport de les corporacions professionals infermeres catalanes, quant advoca per la defensa de la salut de les persones i dels pobles i per la denúncia i defensa valenta que fa contra, en paraules textuals, el totalitarisme i els grups econòmics que busquen eliminar aquest dret i la cobertura universal en salut” –destaca la Dra. Glòria Jodar, degana del CCIIC– i “al principi que disposar de cures adequades és un potent anivellador de desigualtats, protegeix de les situacions de desemparament i vulnerabilitat i proporciona la seguretat d’aconseguir una vida digna, sigui quina sigui la circumstància personal o social”.

Adhesió de les infermeres catalanes que fan propi el compromís de “no romandre indiferents davant de les conseqüències de la ideologia d’extrema dreta” i els discursos populistes i “fer servir tota la nostra força i influència per mobilitzar-nos i expressar-nos frenant qualsevol ideologia que dificulti la consecució de la salut universal per a tots, dels drets socials i cures millors”.

ENLLAÇ MANIFEST

ENLLAÇ CONSELL

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.