40 anys de la primera promoció d’infermeria

40 anys de la primera promoció d’Infermeria amb motiu de l’efemèride, els diplomats i diplomades es van retrobar aquest dissabte per reviure records i anècdotes «Estudieu Infermeria perquè sempre ha agradat estar al costat de les persones». Aquestes paraules corresponen a Carles Olivé Ollé (Valls, 1962), estudiant de la primera promoció de diplomats en Infermeria de la URV, el 1984, dependent en aquell moment de la Universitat de Barcelona.

Ara, quatre dècades després, ell i els seus companys i companyes d’estudis es van retrobar aquest dissabte passat , 25 de maig, a Tarragona per celebrar l’efemèride. Concretament, la trobada va tenir lloc a les 11 hores a l’Edifici I del Parc Sanitari de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, que va continuar amb un àpat.

La jornada va ser una ocasió per reviure records i vivències: «Formar part de la primera promoció va ser tota una fita; mentre estudies no t’adones, però amb el pas del temps t’adones que érem un grup molt cohesionat; recolzant-nos uns als altres, en moments extrems, sortim endavant», assegura Carles Olivé.

En aquest sentit, l’infermer de l’Hospital Universitari Joan XXIII recorda de manera especial l’«activitat immersiva» que van realitzar en el tercer curs. «Fem unes pràctiques d’Infermeria Comunitària i Salut Pública en pobles com Falset, Móra d’Ebre, Ginestar, ets. Durant 15 dies treballem colze amb colze amb els equips d’APD (Assistència Pública Domiciliària) i estiguem en contacte directe amb la població; va ser una experiència molt enriquidora», rememora ell mateix.

Pel que fa a l’evolució de la professió sanitària, Carles Olivé valora que «quan ets estudiant i els primers anys d’exercici professional, sobretot et preocupa l’aprenentatge i realitzar les tècniques el més precises possibles; després, comença a interessar-te l’atenció integral i directa de les persones», assegura Carles Olivé.

Ara, amb la perspectiva que ofereix el temps, afirma l’infermer, «t’adones que no només tractes amb una patologia i un malalt, sinó que la persona està immersa en una família i tot el seu entorn es modifica quan es produeix una situació traumàtica». Una vocació que comparteix la seva companya de promoció Gemma March, i que li dona peu a reivindicar la professió infermera: «Tenim una història universitària que ve de lluny, ni més ni menys que 40 anys, per la qual cosa estem formades i formats per atendre en totes les cures necessàries la població».

En aquest sentit, la llevadora de l’ASSIR de Tarragona valora que «la posada en marxa de la Diplomatura d’Infermeria va contribuir a un reconeixement de la professió i de l’atenció integral del malalt, en benefici dels i les pacients i com una garantia de professionalitat».

NOTÍCIA DIARI DE TARRAGONA

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.