Prescripció Infermera: validat el protocol per a la indicació d’Anticoagulants Orals

El Departament de Salut ha finalitzat l’elaboració d’un nou Protocol per la indicació, ús i autorització de dispensació d’Anticoagulants Orals (ACOs) per part de les infermeres i els infermers el qual ha estat validat per la Comissió Farmacoterapèutica del SISCAT i introdueix les particularitats d’aplicació territorial, a Catalunya, de la ‘Guía para la indicación, uso y autorización de dispensación de medicamentos sujetos a prescripción médica por parte de las/los enfermeras/os de: anticoagulación oral’, publicada el 7 d’agost de 2023 pel Ministerio de Sanidad.

El document es pot consultar a la web del Programa d’Harmonització Terapèutica. A més, tal com informa el Departament de Salut, s’han aplicat els canvis sobre l’indicador del catàleg de productes farmacèutics per tal que la indicació infermera d’aquests medicaments sigui efectiva a partir de l’1 de maig.

Fins a la data, ja són nou les guies assistencials publicades pel Ministerio de Sanidad –Anestèsics locals, Anticoagulació Oral, Cremades, Deshabituació Tabàquica, Diabetis, Hipertensió, Febre, Ferides i Ostomies– i quatre els protocols específics –Anticoagulants Orals, Cremades, Ferides i Ostomies– desenvolupats pel Departament de Salut.

GUIES I PROTOCOLS

Guia Anestèsics locals

Guia Anticoagulació Oral / Protocol Anticoagulació Oral

Guia Cremades / Protocol Cremades

Guia Deshabituació Tabàquica

Guia Hipertensió i Diabetis

Guia Febre

Guia Ferides / Protocol Ferides

Guia Ostomies / Protocol Ostomies

ENLLAÇ PROTOCOL ACO’S

PDF protocol-indicacio-infermera-anticoagulants

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.