– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

Reunió del Comitè Permanent de l’Observatori per a situacions de violència en l’Àmbit Sanitari de Catalunya (OSVASC)

Front comú per erradicar la violència contra els professionals de salut

El CCIIC participa en la reunió del Comitè Permanent de l’Observatori per a situacions de violència en l’Àmbit Sanitari de Catalunya (OSVASC)

La reunió del Comitè Permanent de l’Observatori per a situacions de violència en l’Àmbit Sanitari de Catalunya (OSVASC) d’ahir dijous 21 de març a Barcelona –i a la qual va assistir Miquel Àngel Calderó, secretari del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC)–, va analitzar l’informe de seguiment de la fase pilot de l’ens creat el maig de 2022.

Calderó, que durant la reunió va tenir l’oportunitat de bescanviar opinions amb Marc Soler, director general de Professionals de la Salut; va destacar que “erradicar la violència que patim els sanitaris és un objectiu compartit que les organitzacions professionals, l’administració, les patronals i els sindicats”. És per això que el Comitè Permanent de l’OSVASC i, tal com es va informar a la reunió, continua sumant agents com les recents incorporacions de l’aMSP, el Consorci Sanitari Alt Penedès i Garraf i de les Entitats de l’ACES, a la fase pilot.

Per últim, es va presentar l’informe de la reunió de constitució del Comitè Consultiu, que va tenir lloc el passat 29 de novembre; alhora que es va informar de l’activitat del Grupo de Trabajo del SNS, l’ampliació dels indicadors del CMD, així com de la intervenció de l’OSVASC a la II Jornada “La Prevención de Agresiones a los profesionales sanitarios” celebrada a Madrid el passat 12 de març.

L’OSVASC

L’Observatori per a situacions de violència en l’Àmbit Sanitari de Catalunya és un ens d’estudi, anàlisi, seguiment i abordatge integral d’aquest tipus de violència. L’objectiu és obtenir els indicadors que permetin millorar la presa de decisions, planificació i avaluació de les polítiques públiques de seguretat i salut del personal dels centres i serveis assistencials del sistema de salut de Catalunya.

L’organisme també consensua protocols d’actuació i emet recomanacions per prevenir i actuar enfront de les agressions, estableix plans de formació en prevenció de situacions de violència dels professionals de l’àmbit de la salut, promociona la cultura de la tolerància zero en tots els agents del sistema de salut; i analitza les situacions de risc i els incidents ocorreguts.

L’OSVASC està integrat per dos comitès: el Permanent, que treballa per l’impuls i l’execució de les accions; i el Consultiu, que assessora els membres del Comitè Permanent i el Departament de Salut.

Foto © CCIIC

ENLLAÇ CONSELL

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.