– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

Plenari del Fòrum de Diàleg Professional de Salut

El CCIIC i els col·legis d’infermeres al Plenari del Fòrum de Diàleg Professional de Salut

El Plenari del Fòrum de Diàleg Professional, celebrat ahir dilluns 18 de març a l’Espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat, va reunir els representants dels professionals de la salut i d’altres àmbits que, de forma coordinada, treballen en aquest espai des que es va crear l’any 2018.

La reunió va avaluar les fites assolides pel Fòrum amb l’objectiu d’avançar en les polítiques de planificació i ordenació dels professionals de la salut, identificats en 17 reptes diferents, sent el repte 16 el d’Impulsar les polítiques de planificació i d’ordenació de la professió infermera i que està coordinat per la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya (CCIIC), Glòria Jodar; qui va assistir acompanyada de les quatre presidentes dels col·legis territorials: Paola Galbany (COIB), Lluïsa Garcia (COIGI), Mercè Porté (COILL) i Lluïsa Brull (CODITA).

Presidit pel conseller de Salut, Manel Balcells es van repassar les dinàmiques de la Fase Operativa que es va iniciar el 2020, segons el full de ruta dissenyat a partir de les conclusions d’una primera etapa d’anàlisi, desenvolupada entre els anys 2018 i 2019.

El responsable de la cartera de Salut va incidir en la necessitat d’una transformació per aconseguir “l’equitat territorial, qualitat assistencial i accessibilitat”, respecte de la qual va enumerar alguns avenços, però que “han de seguir”.

En aquesta línia, es van abordar l’ordenació professional en termes de qualitat i seguretat per a les persones ateses, així com la millora de les convocatòries i oferta de places especialistes i de l’acreditació del nou programa docent.

També es va fer referència als avenços i retribucions a les infermeres especialistes, en els nous convenis i vinculades a la carrera professional. A més, es va informar de l’estudi endegat per reduir la temporalitat de la contractació i els programes d’incentius amb propostes territorials per assolir les ràtios de professionals necessàries per garantir l’assistència en les zones rurals.

Un cop finalitzada la reunió, el CCIIC, va manifestar la importància de revitalitzar els espais de diàleg i treball existents i intensificar la transformació del sistema de salut. “La societat i, en conseqüència, les necessitats de cura canvien a una velocitat vertiginosa. O anem pel davant o no podrem garantir aquesta equitat, qualitat i seguretat assistencials a la població”, van valorar fonts del Consell d’Infermeres.

Fotos © CCIIC / SALUT

ENLLAÇ CONSELL

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.