Diari Ara entrevista a la Degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) Glòria Jodar

 

 “Demanem el que és just, per a les infermeres i per a la ciutadania”

El Diari Ara publica, aquest dissabte 20 de gener, una entrevista amb la Dra. Glòria Jodar, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), que lamenta que “ningú tingui la valentia d’anar pel davant i fer els canvis necessaris per a la transformació d’un sistema de salut que, el dia d’avui, no satisfà les necessitats dels professionals ni de la ciutadania”.

Durant l’entrevista, entorn de l’impacte que tindrà l’aplicació del III Acord de condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut sobre la Infermeria, la representant de les més de 50.000 professionals que exerceixen a Catalunya, exposa els motius pels quals el Consell i els col·legis professionals discrepen del coveni i enumera les principals millores que es podrien haver introduït, com ara els complements específics de Grup i Nivell i la categoria laboral de les especialitats, que les corporacions reclamen al Departament de Salut.

Aquesta mateixa categoria de les especialistes vinculada al lloc de treball i no a la carrera professional, com recull l’Acord, o l’accés de les infermeres a les places de comandament i lideratge de les polítiques i els serveis de salut, són algunes de les aportacions que sostenen una reivindicació que, la degana sentencia que és justa “per a les infermeres i per a la ciutadania”.

Justícia, drets, infermeres i ciutadania. Quatre paraules que es repeteixen al llarg de l’entrevista com a ‘valedores’ de les millores i benestar que Jodar reclama per a unes infermeres compromeses –”i, en una societat madura i justa, vull pensar que la seguretat que ofereix el nostre compromís no hagi estat mai la raó de negar-nos el que ens pertoca”– i per a la ciutadania –”perquè el que es nega a les infermeres són, alhora, drets que es neguen als ciutadans i ciutadanes”–.

ENLLAÇ NOTÍCIA CONSELL

ENLLAÇ ARTICLE DIARI ARA

ENLLAÇ DIARI ARA ARTICLE ESPECIAL

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.