Salut publica el protocol d’indicació infermera referent al maneig de les ostomies

Prescripció Infermera. El Departament de Salut ha fet públic el Protocol per a la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments subjectes a prescripció mèdica per part de les infermeres i infermers d’Ostomies, validat per la Comissió Farmacoterapèutica per al SISCAT (CFT-SISCAT).

 

L’elaboració del protocol obeeix al requeriment de desenvolupar un protocol autonòmic que doni cobertura i adapti al context català els continguts establerts en la Guía para la indicación, uso y autorización de dispensación de medicamentos sujetos a prescripción médica por parte de las/los enfermeras/os de Ostomías, sistematitzant la implantació de la guia estatal en la pràctica clínica diària amb l’objectiu de promoure, d’una manera proactiva i coordinada, la participació de tot l’equip assistencial en la cura de les persones ateses.

Tal com recull la introducció de l’esmentat manual, no és objecte d’aquest protocol oferir recomanacions respecte al maneig i el tractament de les ostomies que no impliquin els fàrmacs inclosos en la guia estatal. Així doncs, s’han implementat els canvis sobre l’indicador del catàleg de productes farmacèutics que sí estan inclosos en la guia validada pel Ministerio de Sanidad, perquè les infermeres puguin fer-ne les indicacions, a partir de l’1 de gener de 2024.

El protocol d’Ostomies –igual que els de Cremades i Ferides, publicats anteriorment– es pot descarregar a l’apartat de Pautes i altres recomanacions de tractament, capítol Protocols d’indicació infermera, del web del CatSalut.

Fins a la data, ja són set les guies assistencials publicades pel Ministerio de Sanidad –Anticoagulació Oral, Cremades, Diabetis, Hipertensió, Febre, Ferides i Ostomies– i tres els protocols específics –Cremades, Ferides i Ostomies– desenvolupats pel Departament de Salut.

GUIES I PROTOCOLS

Guia Anticoagulació Oral

Guia Cremades / Protocol Cremades

Guia Hipertensió i Diabetis

Guia Febre

Guia Ferides / Protocol Ferides

Ostomies / Protocol Ostomies

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.