El Consell i els col·legis d’infermeres denuncien les declaracions de Jordi Barbeta davant del CAC, el CIC i la Defensora de l’Audiència de TV3

El Consell de Col·legis d’infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i els col·legis de Barcelona (COIB), Girona (COIGI), Lleida (COILL) i Tarragona (CODITA), han enviat aquest matí tres cartes de queixa formal al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) i la Defensora de l’Audiència Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, per denunciar i demanar la rectificació pública de les declaracions del periodista i col·laborador d’Els Matins de TV3, Jordi Barbeta, durant el programa d’ahir, dilluns dia 8 de gener.

 

En les missives –signades per Glòria Jodar, degana del CCIIC, i les presidentes dels quatre col·legis, Paola Galbany (COIB), M. Lluïsa Garcia (COIGI), Mercè Porté (COILL) i Lluïsa Brull (CODITA)–, les representants de les infermeres catalanes entenen que Barbeta  va incomplir el primer punt del Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes de Catalunya en dir falsedats com que “els tècnics sanitaris són persones que estan bastant més formades que les infermeres”, que “l’acord de Bolonya ja posa per damunt els estudis de tècnic sanitari que no pas els d’Infermeria”; o, sense aportar cap prova ni justificació, que “el lobby de les infermeres és absolutament insolidari, quan no bel·ligerant, contra els tècnics sanitaris perquè els consideren que són una competència que els hi passa per damunt”.

 

Les cartes de les corporacions professionals rebaten les afirmacions del periodista, aportant informació veraç sobre els estudis d’ambdues professions i deixant clar que “les infermeres són professionals amb una formació de Grau universitari, estudis de quatre anys, reconeguts, en l’Espai Educatiu Europeu amb 240 crèdits”. I que, per la seva part, “els companys Tècnics Sanitaris, professionals amb els quals les infermeres col·laborem, cursen Cicles Formatius Superiors de Formació Professional de dos anys de durada, amb equivalència de 120 crèdits ECTS”.

 

La degana i les presidentes expressen, també, la voluntat de “deixar clar que les infermeres i les corporacions que les representem, en cap cas, som insolidàries o bel·ligerants amb cap altra professió, tal com assegura el senyor Barbeta sense aportar cap prova que recolzi tan greu afirmació”.  Afirmacions, totes elles, que degana i presidentes, lamenten no hagin estat “desmentides per la conductora del programa ni cap dels col·laboradors i convidats participants a la taula”.

ENLLAÇ CONSELL

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.