Aprovada la guia d’indicació infermera de medicaments subjectes a prescripció mèdica per al tractament de la febre.

Prescripció Infermera. Publicada al BOE d’avui, 3 de gener de 2024, la Resolució de 26 d’octubre de 2023 de la Dirección General de Salud Pública, per la qual es valida la “Guía para la indicación, uso y autorización de dispensación de medicamentos sujetos a prescripción médica por parte de las/los enfermeras/os: fiebre”.

L’aplicació d’aquesta nova guia a la pràctica assistencial, que autoritza la indicació infermera de l’Ibuprofén i el Paracetamol, en totes les presentacions que requereixen prescripció mèdica, té com a objectiu l’optimització de les competències professionals de les infermeres en el tractament de la febre, un dels símptomes més comunament abordats a l’àmbit sanitari, tant a l’Atenció Primària com a l’àmbit hospitalari i en persones de totes les edats, sent el principal motiu de consulta a les urgències de pediatria, i el segon a l’AP.

Entre les actuacions de valor de les infermeres en el tractament de la febre descrites per la guia, destaquen les accions d’educació adreçades a la persona atesa i/o el cuidador/a en el maneig del tractament farmacològic i de les cures associades; establir estratègies per millorar l’adherència terapèutica a la medicació mitjançant el seguiment i el control del tractament i el monitoratge dels resultats en salut; detectar i informar sobre efectes adversos relacionats amb el tractament farmacològic; realitzar un seguiment amb l’objectiu de prevenir l’aparició de complicacions associades al tractament i a la patologia mateixa; facilitar l’accessibilitat per a les actuacions relacionades amb la medicació evitant o reduint cites innecessàries o demores per a l’inici, la pròrroga, la modificació o la interrupció de tractaments; reduir la variabilitat a la pràctica clínica, adequant i actualitzant aquesta guia i els protocols que se’n derivin d’acord amb les últimes evidències disponibles; o maximitzar l’eficiència i l’efectivitat de l’atenció sanitària i els tractaments que se’n deriven.

Fins a la data, ja són set les guies assistencials publicades pel Ministerio de Sanidad –Anticoagulació Oral, Cremades, Diabetis, Hipertensió, Febre, Ferides i Ostomies– i dos els protocols específics –Cremades i Ferides– desenvolupats pel Departament de Salut.

GUIES I PROTOCOLS

Guia Anticoagulació Oral

Guia Cremades / Protocol Cremades

Guia Hipertensió i Diabetis

Guia Febre

Guia Ferides / Protocol Ferides

Ostomies

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.