Comunicat amb el posicionament del Consell vers la ratificació del III Acord de l’ICS

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i els Col·legis Oficials d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), de Girona (COIGI), de Lleida (COILL) i de Tarragona (CODITA), volem manifestar el nostre desacord per la ratificació del III Acord de condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut (ICS) per part del Govern de Catalunya, el dia 12 de desembre de 2023.
Des del CCIIC hem fet un seguiment de les diferents accions organitzades entorn del què, fins ahir al migdia, encara era un pre-Acord i del seguiment per part de les col·legiades, sent moltes les infermeres que hi han participat, junt amb altres categories professionals, per manifestar el seu rebuig a un Acord molt esperat i que no ha satisfet les necessitats expressades durant molt de temps per les infermeres catalanes.
Els col·legis professionals no negocien les condicions laborals ni retributives, però el que sí fem i hem fet, en els últims anys i des de tots els fòrums, taules i espais de debat; és manifestar i traslladar els neguits i descontents, però també les expectatives i propostes, de les infermeres i infermers col·legiats.
Hem de contextualitzar que entre el II i el III Acord han passat 16 anys. Per la qual cosa ens sorprèn que, mentre les infermeres exercien el seu dret legítim a la vaga i les corporacions havíem exposat com el conveni hipotecava el nostre desenvolupament professional, el Govern hagi ratificat aquest III Acord amb tanta rapidesa i sense marge per a la reflexió.

Ara, tocava tenir cura, també, de les infermeres. De les infermeres i de tots i totes, els i les professionals que hi col·laborem estretament. Per això, lamentem la ratificació d’un Acord que no reconeix la nostra vàlua professional ni l’aportació indispensable que les infermeres fem al sistema de salut i a la societat de la qual tenim cura. Un cop més, les presses no són bones.
Per tot això, aquest Consell, continuarà treballant i emprendrà quantes accions consideri, en defensa dels drets de les infermeres, la cura de la professió i la salut de les persones.

Enllaç del Consell: ENLLAÇ

 

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.