VIII Jornada d’Innovació i Recerca d’Infermeria 2023

Ahir  dia 13 de desembre de 2023 vam  celebrar,  a  l’Aula Santa Tecla del Seminari Tarragona,  la VIII Jornada d’Innovació i Recerca, organitzada pel  Col·legi Oficial  d’Infermeres i  Infermers de  Tarragona,  amb  la  col·laboració  de  Salusplay,  A.M.A.  i el Consejo General de Enfermería.

Després  de la  benvinguda i  inauguració  de  la  Jornada amb la Sra. Inma Grau Farrús i la Dra. Estrella Martínez Segura,  va  tenir lloc  la  conferència “El valor de la història en la formació dels professionals de la salut”, portada a terme pel Dr. Josep Barceló Prats i presentada per la Sra. Yolanda Vasco Rodríguez.

Tot seguit es va dur a terme les exposicions de les Tesis Doctorals Finalistes, amb la Dra. Carme Berbis Morelló com a moderadora.

Van exposar les Dres. Elisabet Torrubia, Ilga Ruschak, i Mireia Larrosa.

Després d’una pausa amb un bon esmorzar es van exposar els Treballs de Recerca i Treballs Finalistes de la Jornada del 2023, amb el Sr. Jaume Magré Aguilar com a moderador.

Van defensar els seus treballs la Sra. María del Carmen Giménez Rodríguez i la Sra. Maria Mota Gómez, acompanyades del Sr. Francesc Vicent Forès exposant el seu Accèssit 2022.

A  la  Taula  rodona-debat:  “Recerca infermera i resultats en salut, visibilitzem-la”,  van  participar la Dra. Lídia Sarrió Colas, infermera referent Àrea Gestió del Coneixement.  Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, la Dra. Esther Rubinat Arnaldo, infermera de recerca en Cures en Salut GRECS Lleida, la Dra. Cristina Rey Reñones, tècnica de recerca de la Unitat de Suport a la Recerca de Gerència territorial del Camp de tarragona ICS, i com a  moderadora la  Dra. Estrella Martínez Segura, Vocal de CODITA

 

Al  final  de  la  Jornada  va  tenir  lloc  l’entrega de  premis a la MILLOR TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL CODITA 2023, presentada pel Dr. Gerard Mora López, secretari de CODITA, i entrega de resta de premis juntament amb la cloenda de la Jornada amb la Sra. Lluïsa Brull Gisbert, Presidenta de CODITA i la Dra. Carme Berbís Morelló, directora d’Infermeria de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Premis pòsters:

3r Premi  per:  “Estudi d’ús segur del Metotrexat a l’Atenció Primària”. Autors: Laura Patiño Ortega, Rosa Elena Álvarez Luy, Dulce Las Arroyo, Susana Mora Herrera, Lídia Muntané Cuadra i Montserrat Vidal Piñol.    Amb  una  dotació  de  100,00 euros.

2n Premi per: “La infermera esomatoterapeuta com a referent de la persona ostomitzada. Una revisió sistemàtica”.  Autors: Immaculada Lleixà Benet, Assumpció Pons Prats, Andrea Piñol Benito i Rut Tortosa Alted   Amb  una  dotació  de  150,00 euros.

1r Premi per: “Impacte de la implementació del Teleictus en un hospital comarcal, servei d’urgències: Anàlisi dels resultats.  Autors:   Ainoha Barroso Mateos,  Mª del Carmen Corihuela Sanchez, Jennifer Heredia Vidal, Piedad Iglesias Martín, Laura Prados Calvo i Rut reñé Maroto.  Amb  una dotació  de  250,00 euros.

Premis Treball  Fi  de  Grau  (TFG):

3r. Premi TFG. “El impacto de la violencia bostétrica durante el parto y el pueperrio y el rol de la enfermería: Revisión Sistemática”. Autors: Mimount Alli Alli i Fatima Zahara Lanhami El Yaagoubi.

2n Premi TFG.  “Begudes energètiques i salut en adolescents: una intervenció educativa” Autora:  Anna Batet Margalef   Amb  una  dotació  de  200,00 euros.

Primer premi TFG.  “Los beneficios de la implementación de la enfermería de práctica avanzada en los cuidados de salud de los pacientes atendidos en urgencias: revisión sistematica”.  Autors:  Kaoutar Essamati Tak Tak i Vanessa Garavito Parra.  Amb  una  dotació  de  400,00 euros.

Premis Treballs de Recera:

2n Premi:  “Seguretat i eficàcia de la contenció mecànica en pacients de psicogeriatria”. Autors: Francesc Torres Molina i Maria Mota Torres. Amb  una  dotació  de 500,00 euros.

1r Premi: “Vivencias de los profesionales de enfermería nen relación con la prestación de curas a pacientes portadores de catéteres venosos centrales de inserción periférica”.  Autora:  María del Carmen Giménez Rodríguez.   Amb  una  dotació  de  1000,00  euros.

Premi a  la  millor  Tesi  Doctoral:

“La clínica de la Síndrome de Fibromiàlgia: Anàlisi des d’una perspectiva de gènere”.  Autora: Dra. Ilga Ruschak.    Amb  una  dotació  de 1.000,00  euros.

Premi  al  Millor  Expedient  Acadèmic:

Segons les dades facilitades per la Universitat Rovira i  Virgili el  premi al  millor  expedient acadèmic s’atorga a la Sra.  Maria Lapadat .  El  premi  consisteix en un any de col·legiació gratuïta i un màster SalusPlay.

Premi Innovació en Cures Infermeres:

” Efectivitat d’una App per la deshabituació del tabac en gestants (TOBBGEST)”. Autores: Cristina Rey Reñones, María Agras Guardia, Demetria Patricio Peña, Sara Martínez Torres, Montse Carreras Caballero i Ester Granado Font, amb una dotació de 3000,00 euros.

Premi Trajectòria Professional:

Aquest premi ha estat atorgat a la infermera Dra. María Francisca Jiménez Herrera.

A totes i tots que vau poder assistir i col·laborar, us donem les gràcies, ha estat un plaer. Sense vosaltres no hagués estat possible!

 

Veure galeria d’imatges

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.