Mes Mundial del Càncer de Mama

Càncer de mama: cada infermera, una oportunitat de supervivència
La commemoració de l’octubre com a ‘Mes Mundial de la Conscienciació de la Prevenció del Càncer de Mama’, iniciativa nascuda el 1985 als Estats Units i adoptada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i els estats; treu cada any a la palestra les xifres d’una malaltia que el 2020, segons l’informe de la mateixa organització, va causar la mort de 685 000 persones arreu del món, de les quals el 99,5≥99% eren dones i el 0,5≤1% homes (proporció estimada 1/100).

Una prevalença entre la població femenina que té la particularitat que la meitat dels tumors mamaris afecten dones que no tenen factors de risc específics a banda del sexe i l’edat, explica l’OMS.

A Catalunya, el Departament de Salut facilitava ahir 19 d’octubre (Dia Mundial contra el Càncer de Mama) dades esperonadores com la taxa de supervivència que, cinc anys després del diagnòstic, se situa ja en el 89% dels casos. El 2022 es van diagnosticar 5.497 nous casos de càncer de mama en dones, 1.300 dels quals es van detectar en el marc del programa de cribratge establert pel sistema de salut català. Amb 138 casos per cada 100.000, en termes generals, el tumor mamari representa el 30% dels càncers diagnosticats en dones.

Malgrat que no es coneixen les causes exactes del càncer de mama, el ‘Codi europeu contra el càncer’ apunta recomanacions per disminuir el risc tumoral. Una sèrie de “cures i propostes que, des de cadascuna de les especialitats i experteses, les infermeres poden abordar de forma col·laborativa amb la participació i corresponsabilitat de les dones ateses”, afirma la Dra. Glòria Jodar, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya (CCIIC).

Notícia sencera al següent enllaç:

NOTÍCIA CONSELL

 

 

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.