Presentació de l’opuscle Llevadores al Vendrell (SeglesXVII-XIX)

Presentació de l’opuscle Llevadores al Vendrell (SeglesXVII-XIX)

L’escriptora Neus Oliveras ha fet l’opuscle “Llevadores al Vendrell (segles XVII-XX)” un recull històric sobre la presència i feina de les llevadores a terres tarragonines, que va ser presentat per la nostra vocal de llevadores, Gemma Martínez, el passat dijous 1 de juny a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell.

La llevadora de CODITA Gemma Martínez ha estat també l’autora del pròleg d’aquesta breu obra literària.

L’opuscle, que segueix la línia editorial que l’autora ja ha mostrat en escrits anteriors, fa un repàs pels esdeveniments històrics de les llevadores del Vendrell. Així trobem per exemple, en quin segle apareixen les anotacions de la primera llevadora del Vendrell, o descobrim que les llevadores administraven el baptisme als nadons nascut amb perill de mort, o coneixem com algunes llevadores s’anunciaven a la premsa escrita.

De lectura molt recomanable.

Enllaços d’interès:

https://www.naciodigital.cat/baixpenedes/noticia/7592/un-estudi-rescata-de-loblit-les-llevadores-del-vendrell-des-del-s-xvii

https://wwwa.fundacio.urv.cat/congressos/38-ginecolegs-15-llevadoresinfermeres/

 

 

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.