– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

#niFUM #niVAP, la resposta categòrica de les infermeres a l’hàbit de fumar i vapejar

La XXIV Setmana Sense Fum se celebrarà entre el 25 i el 31 de maig i tindrà com a lema “Millor el moviment que no el fum o el vapeig”.

 La Comissió de Tabaquisme del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) llança una campanya per conscienciar la població dels riscos per a la salut del consum de substàncies orals, sigui per aspiració (fumar tabac i altres) o per inhalació (vapejar).

 La iniciativa convida a viure a tot color i alerta de la ‘foscor’ que provoquen els components nocius i addictius d’aquest tipus de productes i demana que s’informi els joves sobre les ‘falsedats’ que els vapejadors emeten vapor o que són saludables.

La Comissió de Tabaquisme del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), coincidint amb la celebració de la XXIV Setmana Sense Fum –que tindrà lloc entre el 25 i el 31 de maig (Dia Mundial Sense Tabac), sota el lema “Millor el moviment que no el fum o el vapeig”; i de la qual el CCIIC és col·laborador– llança la campanya #niFUM #niVAP Viu a tot color!

Amb el tabac com a punt de partida i la infermera com a referent, la comunicació rebat també la pseudo-veritat que, impulsada pel màrqueting de la indústria tabacalera i amb una estratègia comercial atractiva, ha transformat la cigarreta electrònica en un producte ‘saborós’, falsament innocu –fins i tot, saludable– i alternatiu com a via per abandonar l’hàbit tabàquic de forma progressiva: el vapejador.

La resposta de les infermeres al respecte, tal com recull la campanya, és categòrica –#niFUM #niVAP– i incideix en la igualtat de riscos per a la salut que comporta el consum de qualsevol substància oral, sigui per aspiració (fumar tabac i altres) o per inhalació (vapejar). A més de compartir la nicotina, els vapejadors són aerosols que alliberen metalls pesants com ara el crom i el níquel; compostos orgànics volàtils, com el benzè o saboritzants com el diacetil, que provoquen malalties molt greus, si no, mortals.

Preocupada per l’impacte que aquests consums tenen entre la població més jove, la Comissió de Tabaquisme del CCIIC ha impulsat amb la col·laboració de les universitats catalanes, la iniciativa #Parelles #niFUM #niVAP, destinada a conscienciar els estudiants d’Infermeria i d’altres disciplines de Salut del seu rol de lideratge en aquest camp; i, alhora, posar l’accent en la incongruència que suposa que els professionals de la salut (futurs o actuals) fumin. Amb l’objectiu de provocar la interacció, l’acció és una crida a l’estudiantat de Salut perquè prengui el compromís d’acompanyar una/un altre jove en el procés de deixar de fumar, posant en pràctica la seva formació.

El Consell d’Infermeres obre la campanya a tots els organismes i persones que vulguin col·laborar i els convida a difondre els materials de campanya, amb els hashtags #niFUM #niVAP #31maig #DiaMundialSenseTabac #InfermeresCCIIC.

Materials de campanya

LA COMISSIÓ DE TABAQUISME DEL CCIIC

La Comissió de Tabaquisme del CCIIC està coordinada per Cristina Martínez Martínez, representant al Consell Assessor sobre Tabaquisme a Catalunya del Departament de Salut (COIB); i té com a membres Raquel Sanz Heras (COIB); Antonio José López Barea (CODITA); Montserrat Coll Jou (COIGI); Magí Calveria Señís (COILL) i Guadalupe Ortega Cuelva, en representació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.