– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

Infermeres tarragonines alerten del perill del consum de cigarretes electròniques entre els nens

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) alerta que l’ús de cigarretes electròniques està augmentant entre la població, també entre els més joves, i que el seu consum és nociu per a la salut.

Entre la població major de 15 anys que fuma a Catalunya, un 77.1% consumeix cigarretes electròniques. Al Camp de  Tarragona el percentatge és una mica menor,  un 61.8% , mentre que a Terres de l’Ebre, el percentatge de fumadors que consumeixen cigarretes electròniques encara és una mica menor, un 57.4%¹.

De fet, una recent enquesta² feta a nivell de tot l’Estat espanyol, assenyala que el 20.8% dels joves (entre 14 i 18 anys) que fumen, consumeixen cigarretes electròniques.

Les infermeres de CODITA alerten que “la majoria de cigarretes electròniques contenen nicotina, una substància que tots sabem és altament additiva i nociva i que afecta el desenvolupament del cervell, que entre els joves encara està formant-se fins als 25 anys”.

Per això, des del Col·legi d’infermeres insisteixen que els e-cigarretes son un perill per a la salut, i els preocupa especialment, el seu consum entre els joves “perquè els joves, nens i adolescents que consumeixen cigarretes electrònics tenen més probabilitats de fumar cigarretes convencionals en el futur”.

En aquest sentit, CODITA denuncia també les campanyes publicitàries amb dispositius atractius i amb diferents sabors per afavorir el consum de vapejadors entre els mes joves. “Totes tenim present el recent vídeo que s’ha fet viral, on una nena de 9 anys ha rebut diferents vapejadors com a regal de la primera comunió” diuen des del Col·legi. Cal recordar que la diferencia entre els vapejadors i els cigarretes electrònics és la mida de la bateria per recarregar el líquid, però per la resta son iguals, per tant, conclouen “alertem des de CODITA que els vapejadors i els cigarretes electrònics no son innocus i que danyen la salut de les persones”.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.