El Consell d’Infermeres, membre del Consell Assessor per a la Prevenció de la Tortura del síndic de greuges

La Dra. Glòria Jodar, degana del CCIIC, s’incorpora al comitè constituït el passat 4 de maig i que reuneix dotze experts de diferents disciplines.

Catalunya té, des del passat dijous 4 de maig, un Consell Assessor del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura (MCPT) que, adscrit a la Sindicatura de Greuges que encapçala Esther Giménez-Salinas, vetllarà durant els pròxims sis anys.

Entre la dotzena d’experts que conformen el comitè, figura la degana Dra. Glòria Jodar, en representació del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya (CCIIC), que ha valorat molt positivament “la participació activa i propositiva que les infermeres podem desplegar des d’aquest tipus d’organismes, en un tema que afecta els drets i, molt directament, el dret a la salut de les persones sotmeses o vulnerables front aquest tipus de violències”.

La primera reunió del consell assessor del MCPT va tenir lloc ahir, 22 de maig, i es van establir les línies de treball d’aquest grup multidisciplinari de professionals que cobreix els camps específics del dret, la salut i els drets humans. Entre les seves funcions, les de formular propostes d’actuació, fer visites preventives a espais concrets en què es trobin persones privades de llibertat o elaborar els informes corresponents sobre les qüestions que se li plantegin.

Els dotze membres que componen el Consell Assessor per a la Prevenció de la Tortura del síndic de greuges, a més de la degana Glòria Jodar, són Rosa Servent Pedescoll (Col·legi de Metges de Barcelona), Jesús M. Sánchez García (Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona), Maria Pastor Santana (Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró), Jaume Bosch Mestres (expert en l’àmbit de seguretat), Núria Terribas Salas (Fundació Grífols), Aina Estarelles Roca (Irídia)
Emilie Marie Rivas (Save the Children), Josep Joan Moreso Mateos (Universitat Pompeu Fabra), Alejandro Forero Cuellar (Universitat de Barcelona), Benet Salellas i Vilar (advocat), David Román Fernández (educador social).

La institució del síndic de greuges té la condició de Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura (MCPT) en virtut del Protocol facultatiu de la Convenció contra la tortura i altres tractes o penes cruels, inhumans o degradants, adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Fotografia © Sindicatura de Greuges

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.