CODITA denuncia que falten unes 2.000 infermeres més a la província de Tarragona

Així s’expressen des del Col·legi Oficial d’Infermers de Tarragona, “manquen unes 2.000 infermeres a les comarques de Tarragona, un càlcul que CODITA  estima en base a la ràtio europea per cada 100.000 habitants. A Europa hi ha 8 professionals de la infermeria i a Catalunya només 6.2,  (a Tarragona la ràtio encara és menor 5.06)”.

Es tracta d’un dèficit d’infermeres que s’arrastra des de les retallades del 2008 i que, malgrat la pandèmia viscuda, no s’està solucionant.

A més ens trobem que a Tarragona i Terres de l’Ebre el nombre d’infermeres col·legiades que tenen entre 55 anys i 64 anys son 709. És a dir, “com a mínim en 10 anys se’ns jubilaran mes de 700 professionals a la província de Tarragona” alerten des de CODITA. “Això dibuixa una professió amb una mitjana d’edat massa alta. És imprescindible incorporar infermeres joves i per això cal també crear més places de grau”, asseguren des del Col·legi que també creu “necessari millorar les condicions laborals i evitar la migració de professionals a altres països europeus”.

Per tot això, coincidint amb el Dia Internacional de la Infermera, 12 de maig, CODITA reclama novament inversió per incrementar el nombre d’infermeres a tot Catalunya i a la província de Tarragona, tot recordant que “la ciència ja ha demostrat que països amb més infermeres presenten nivells de salut més elevats. I no només això, sinó que la població de Catalunya entén que el paper de la infermera en tots els nivells de l’àmbit sanitari és cabdal”.

Acte de reconeixement a les infermeres tarragonines jubilades, l’11 de maig.

Aquest 2022 s’han jubilat 77 infermeres i s’han incorporat 174 noves col·legiades a CODITA. Les infermeres jubilades rebran un acte de reconeixement i agraïment a la seva tasca professional per part del Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona el dia 11 de maig a les 18h al Teatret del Serrallo, Moll de Pescadors 1 de Tarragona.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.