Front comú del Consell i les societats científiques per millorar la situació de les infermeres

L’AIFiCC, l’ACL, l’ACITSL, l’ASCISAM, l’ACIP i la SCGiG es reuneixen amb la degana Glòria Jodar per abordar qüestions com el desplegament del model especialista, la categoria professional i els convenis especialistes o l’activitat de les comissions del Consell.

La seu del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) ha reunit avui, dijous de 4 de maig, les societats científiques infermeres, convocades per la degana de la corporació per tractar temes que afecten l’ordenació de la professió en tots els seus àmbits d’especialització i expertesa.

La Dra. Glòria Jodar ha obert la sessió amb una introducció al consens que ha de guiar el desplegament del Model d’Especialitats Infermeres de Catalunya (MEIC), un projecte liderat pel Consell, els col·legis territorials (COIB, COIGI, COILL i CODITA) i les mateixes societats científiques que, des de cadascuna de les especialitats acreditades, participen en l’estratègia conjunta elaborada pel Grup de Treball I per a la fase operativa del Fòrum de Diàleg Professional i que té com a objectiu l’impuls de les polítiques de planificació i d’ordenació de la professió infermera.

El segon dels temes tractats a la reunió, en la qual també ha participat per via telemàtica el secretari del CCIIC, Miquel Àngel Calderó; s’ha centrat a les categories professionals del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT) i els convenis especialistes amb una anàlisi i valoració dels acords signats.

El tercer punt de l’ordre del dia ha fet un repàs de l’activitat i iniciatives que s’estan duent a terme des de les comissions de treball de les diferents especialitats infermeres del Consell.

La trobada ha servit també per refermar sinergies entre el Consell i les societats científiques en una estratègia compartida que permeti el desenvolupament professional de les infermeres i millori la seva situació, en general; però que tingui en compte la diversitat d’àmbits de cura i casuístiques que afecten les infermeres de cadascuna de les especialitats.

A la reunió han participat Ester Giménez, presidenta de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC); Mariví Cambredó, Encarna López i Elena González, presidenta, vicepresidenta i vocal respectivament de l’Associació Catalana de Llevadores (ACL); Belén Serrano, presidenta de l’Associació Catalana d’Infermeria del Treball i Salut Laboral (ACITSL); M.Teresa Romero Pina, vicepresidenta de l’Associació Catalana d’Infermeria en Salut Mental (ASCISAM) i Susanna Campo, presidenta de l’Associació Catalana d’infermeria Pediàtrica (ACIP); i Montse Solé, vocal de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG).

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.