PUBLICATS ELS RESULTATS DE L’ESTUDI DE CONSUM DE TABAC ENTRE L’ALUMNAT DEL GRAU EN INFERMERIA A CATALUNYA, AL JOURNAL OF ADVANCED NURSING

L’estudi, realitzat per investigadors de la Unitat de Control del Tabac de l’Institut Català d’Oncologia (UCT-ICO) – Universitat de Barcelona (UB) i finançat pel Consell del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i la UB, analitza les transicions tabàquiques en més de 4.000 estudiants.

El Journal of Advanced Nursing ha publicat els resultats de l’estudi de cohort “Transitions in smoking status in nursing students: A prospective longitudinal study” que investiga les transicions en el consum de productes del tabac entre els estudiants del Grau en Infermeria de Catalunya.

L’estudi, realitzat per investigadors de la Unitat de Control del Tabac de l’Institut Català d’Oncologia (UCT-ICO) – Universitat de Barcelona (UB) i finançat pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i una beca REDICE18 de la UB, va comptar amb 4.381 alumnes participants en la fase inicial (2015-2016), dels quals es van seleccionar 1.097 (25%) per participar en la fase de seguiment (2018-19).

Segons les 1.085 enquestes realitzades per analitzar la transició, les persones fumadores van disminuir del 29,7% al 23,6%, amb el consegüent increment del nombre d’exfumadores que va passar del 13,1% a 19,4%. Pel que fa als estudiants mai fumadors, la xifra es va mantenir estable concentrant el 57% de la mostra, aproximadament.

Del total de persones fumadores de la fase inicial, un 28,3% va deixar de fumar durant la fase de seguiment, sent els fumadors ocasionals els que van presentar major probabilitat d’abandonament; mentre que el 23,3% dels alumnes exfumadors van recaure, alhora que el 4,6% dels mai fumadors van iniciar-se en el consum de tabac.

D’aquests resultats, els autors de l’estudi conclouen que hi ha una necessitat d’implementar estratègies de prevenció i cessació tabàquica en l’alumnat del Grau en Infermeria, donat el seu rol clau en el control del tabaquisme en el seu futur professional com a infermeres i infermers.

L’article, signat per Kenza Laroussy, Yolanda Castellano, Marcela Fu, Antoni Baena, Ariadna Feliu, Armando Peruga, Mercè Margalef, Jon Aldazabal, Olena Tigova, Jordi Galimany, Montserrat Puig, Carmen Moreno, Albert Bueno, Antonio López, Judith Roca, Judith Saura, Esteve Fernández i Cristina Martínez (coordinadora de la Comissió de Tabaquisme del CCIIC); s’ha publicat aquest mes de març i es pot consultar al portal web https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jan.15665 o descarregar en PDF https://www.consellinfermeres.cat/wp-content/uploads/Transitions-in-smoking-status-in-nursing-students-A-prospective-longitudinal-study-JAN-2023-March.pdf

Article complet a : https://www.consellinfermeres.cat/ca/noticies/publicats-els-resultats-de-lestudi-de-consum-de-tabac-entre-lalumnat-del-grau-en-infermeria-a-catalunya-al-journal-of-advanced-nursing/

Informació en PDF: 

230404 CCIIC Notícia Web Resultats Estudi Transició Tabàquica Estudiants Grau Infermeria – Article JAN

Transitions in smoking status in nursing students- A prospective longitudinal study (JAN, 2023 March)

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.